Rok za prijavu: Za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi možete tražiti subvencije

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Uputstvo za podnošenje zahteva za subvencije, kao i tekst javnog poziva mogu se naći na sajtu Uprave za agrarna plaćanja

Zainteresovani poljoprivrednici mogu do 22. maja da podnose zahteve za dobijanje podsticaja za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi.

Zahtevi se, kako je objavila Uprava za agrarna plaćanja pri Ministarstvu poljoprivrede, podnose preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji za grla predata klanici ili izvezena, odnosno upućena na teritoriju Kosova i Metohije od 1. jula prošle godine.

Uputstvo za podnošenje zahteva za subvencije, kao i tekst javnog poziva mogu se naći na sajtu Uprave za agrarna plaćanja.

Zahtev se podnosi posebno, za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje.

Iz Uprave podsećaju poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji, te da prijava i obnova statusa gazdinstva može da se uradi sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.

(Agroinfo/Telegraf Biznis)

 

Rok za prijavu: Za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi možete tražiti subvencije

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sastanku su osim Vučevića, Brnabićeva i Martinovića prisustvovali i predstavnici Ministarstva finansija

Predstavnici sedam uduženja poljoprivrednika saopštili su danas da će pokrenuti "opšti" protest na teritoriji cele zemlje nezadovoljni ispunjenjem zahteva i komunikacijom sa ministrom poljoprivrede Srbije Aleksandrom Marinovićem.

Predstavnici nekoliko uduženja poljoprivrednika Srbije, saopštili su danas da još nisu dobili poziv od novog resornog ministra Aleksandra Martinovića za razgovor zbog ranije datih, a neispunjenih obećanja zvaničnika, nakon protesta održanih prošle godine, iako je obećao da će ih primiiti posle 27. maja.

Sinoć je posebno bilo napeto za poljoprivrednike. Posle slučaja Jovana Jovanova iz Bavaništa, preteće pozive dobili su i kikindski paori.

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета