Uoči sajma poljoprivrede, novosadska komisija ocenjivala proizvode iz Srbije, Bosne, Hrvatske i Makedonije

Foto: sajam.net

Foto: sajam.net

Uoči 89. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, Komisija za ocenjivanje kvaliteta proizvoda od voća i povrća i voćnih sokova vrednovala je oko 100 pristiglih uzoraka.

Predsednik Komisije, profesor Ljubo Vračar izjavio je da je u odnosu na prošlu godinu evidentan porast kvaliteta. Proizvodi koji se izdvajaju po svom specifičnom kvalitetu su gotovi proizvodi od lešnika. Ističu se i proizvodi namenjeni deci, kao što su prelivi i sokovi koji u svom sastavu imaju malo šećera, jer je težnja proizvođača, kaže predsednik Komisije, da se proizvodnja okrene ka prirodnim komponentama.

Uzorci koje je Komisija obrađivala stigli su iz Severne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Ocenjivanje kvaliteta u tridesetak robnih grupa, počelo je u februaru, a biće završeno u toku Poljoprivrednog sajma, kada će najboljima biti uručene nagrade.

Agroinfo.rs

Uoči sajma poljoprivrede, novosadska komisija ocenjivala proizvode iz Srbije, Bosne, Hrvatske i Makedonije

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jablan je treći šampion po težini na Radenkovoj farmi, pre četiri godine imao je Mališu, a pretprošle Velišu

Međunarodni sajam poljoprivrede, 91. put, koji ove godine okuplja više od 1.200 izlagača iz 40 zemalja, otvorio je svoje kapije u Novom Sadu i trajaće do 23. maja.

Bik Veliša, austrijski Simentalac iz Mačve, jedna je od atrakcija ovogodišnjeg 89. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Nikola Lukičić iz Novog Sada je konstruisao mašinu „Soter rover“ ili popularno „Spasoje“, robotsku platformu na daljinsko upravljanje sa hibridnim pogonom na sva četiri točka.

U saradnji sa Novosadskim sajmom, Beogradskim sajmom i Ministarstvom poljoprivrede, SPOS i Pogon "Naš med" obezbedili su besplatan izložbeni prostor za pčelare na sajmovima u ova dva grada.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета