Uskoro počinje isplata subvencija za biljnu proizvodnju

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

U narednih sedam do deset dana poljoprivrednicima će biti isplaćeno 8.000 dinara podsticaja po hektaru, najavio je direktor Uprave za agrarna plaćanja Marko Kesić. Na prethodno održanim protestima poljoprivrednici su tražili da im se isplate subvencije od 200 evra po hektaru

- U narednih sedam do deset dana poljoprivrednicima će biti isplaćeno 8.000 dinara podsticaja po hektaru, zapravo radi se o podsticajima 6.000 dinara po hektaru i 2.000 dinara kao pomoć za situaciju koju danas imamo, sa opštim rastom cena energenata, semena, đubriva, goriva -, izjavio je Kesić.

Kako se napominje, sredstva će biti isplaćena svim poljoprivrednicima koji su protekle godine ostvarili pravo na taj podsticaj, iako taj zahtev nisu podnosili za 2022. godinu.

Poljoprivredni proizvođači koji su registrovali svoje gazdinstvo u periodu od 30.09.2020 do 30.09.2021 godine, ili pre tog perioda, a koji prošle godine nisu ostvarili pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, zahteve će podnositi Upravi za agrarna plaćanja putem mejl adrese podsticaji.pohektaru@minpolj.gov.rs do 30. aprila 2022. godine.

Podnosilac zahteva treba da dostavi sledeće podatke:
ime i prezime;
matični broj (JMBG) i
broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG).
Kako se navodi, korisnicima koji nisu tehnički u mogućnosti da upute mejl biće dostupne filijale Uprave za Trezor.

Poljoprivrednici su krajem februara protestovali, tražili ukidanje akciza na evro dizel za registrovana poljoprivredna gazdinstva, subvencije od 200 evra po hektaru, redovnu i brzu isplatu subvencija, regulisanje uvoza smrznutog mesa i regulisanje nekontrolisanog uvoza mleka u prahu.

Agroinfo.rs/agronews.rs

Uskoro počinje isplata subvencija za biljnu proizvodnju

Komentari

Viagra Online Empfehlung stromectol 6mg

stromectol generic Mao J, Zhang Y, Zhu J, Zhang C and Guo Z

cheapest priligy uk Physical examination shows hepatosplenomegaly

Pennsylvania s plan, like those of the othertwo states, would require approval by the U tab stromectol

Dosages are often limited to 1000 or 2000 IU per day but even this is rarely enough to meet the minimum most people need maximum dose of lasix PubMed 10370782

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, šef Kabineta predsednika Nenad Dolovac sastali su se danas sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, kako bi razgovarali o problemima koji i dalje tište poljoprivrednike, saopštilo je Udruženje za zaštitu poljoprivrednika Asocijacija 2022.

Uputstvo za podnošenje zahteva za subvencije, kao i tekst javnog poziva mogu se naći na sajtu Uprave za agrarna plaćanja

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru.

Kao prošle i ove godine duvan u Mačvi je pre berača obrala suša, pa proizvođači procenjuju da će rod biti manji u proseku za 40 odsto od očekivanog.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета