Vojvođanskim poljoprivrednicima 85 miliona dinara za protivgradne mreže

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ugovori za sufinansiranje nabavke protivgradnih mreža i elemenata za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja potpisani su u Pokrajinskoj vladi sa 103 poljoprivrednika.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić istakao je da ukupan iznos sredstava koja je Sekretarijat opredelio na konkursu za ove namene iznosi 85 miliona dinara.

– Broj prijavljenih i broj ugovora za ova sredstva veći je nego prošle godine, te je ovo prilika i da zahvalim na odzivu po ovoj konkursnoj liniji. Ukupna vrednost investicije je 175,2 miliona dinara, a Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu po jednoj prijavi je opredelio maksimalno 7,3 miliona dinara – naglasio je Božić.

On je podsetio na to da sufinasiranje prihvatljive investicije od strane resornog sekretarijata iznosi do 60 odsto, kao i na praksu kada je reč o svim konkursima – da je iznos za bespovratna sredstva deset odsto viši ukoliko su žene nosioci poljoprivrednog gazdinstva, osobe do 40 godina ili ako se gazdinstvo nalazi na području sa otežanim uslovima rada.

– Podržaćemo ovakav vid aktivnosti i u narednoj godini – poručio je Božić i još jednom pozvao vojvođanske poljoprivrednike da redovno učestvuju na konkursima Sekretarijata.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu naglasio je da svi oni koji konkurišu sa ispravnim prijavama mogu računati na ova sredstva i da je za narednu godinu planirano da obim sredstava, po ovoj konkursnoj liniji bude znatno veći. Božić je ukazao na to da resorni sekretarijat, na godišnjem nivou, ima ukupno 28 konkursnih linija namenjenih delom poljoprivrednim proizvođačima, a delom lokalnim samoupravama i da je budžet za unapređivanje ove privredne grane u našoj pokrajini maksimalno orijentisan ka svojim korisnicima.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Vojvođanskim poljoprivrednicima 85 miliona dinara za protivgradne mreže

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, šef Kabineta predsednika Nenad Dolovac sastali su se danas sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, kako bi razgovarali o problemima koji i dalje tište poljoprivrednike, saopštilo je Udruženje za zaštitu poljoprivrednika Asocijacija 2022.

Uputstvo za podnošenje zahteva za subvencije, kao i tekst javnog poziva mogu se naći na sajtu Uprave za agrarna plaćanja

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru.

Opština Nova Crnja za potrebe subvencionisanja poljoprivrede je obezbedila 3 miliona dinara, dok će najviše sredstava (1,6 miliona dinara) biti izdvojeno za ratarstvo, dok je za voćarstvo i vinogradarstvo, povrtarstvo i cvećarstvo izdvojeno million dinara. Za unapređenje pčelarstva predviđeno je 400 hiljada dinara.

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета