IDEALAN PERIOD: Počinje zimsko tretiranje kajsije

Foto: PIS

Foto: PIS

Zasadi kajsija se u zavisnosti od sortimenta, lokaliteta i ekspozicije terena u našoj zemlji nalaze u fenofazi od mirovanja do početka bubrenja pupoljaka (BBCH 00-01).

Period pre otvaranja pupoljaka je pravo vreme da se sprovede preventivni tretman sa ciljem smanjenja infektivnog potencijala patogena prouzrokovača monilioza koštičavog voća (Monilinia spp.), šupljikavosti lista koštičavog voća (Stigmina carpophila), bakterioznih oboljenja, kao i prezimljujućih formi štetočina.

Preporuka je da se primeni kombinacija preparata na bazi bakra i mineralnih ulja: Bakarni oksihlorid 50 (bakar iz bakar-oksihlorida) 0,75% + Galmin (mineralno ulje) 20 l/ha.

Kod koštičavog voća primena preparata na bazi bakra se preporučuje samo pre pucanja i otvaranja pupoljaka.

Preporuka je da se tretman sprovede u najtoplijem delu dana po mirnom vremenu bez vetra.

Agroinfo.rs/PIS

IDEALAN PERIOD: Počinje zimsko tretiranje kajsije

Komentari

98 at 24 hrs and 1 buy cialis usa There was no association between the bacteria cultured and suture technique or procedure type Mohs micrographic surgery vs excision vs biopsy vs electrodessication and curettage

On our website, you can purchase Clomiphene Citrate for an affordable price propecia buy Brooks CseDiWTwYJ 6 17 2022

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U zavisnosti od vremena setve, usevi suncokreta se nalaze u fazi od klijanja do 2 lista razvijena (BBCH 09-12). Pregledom ovih useva je uočeno prisustvo odraslih jedinki kukuruzne pipe (Tanymecus dilaticolis) i peščara (Opatrum sabulosum) u većim brojnostima u odnosu na prethodne godine.

Iz Prognozno izveštajne službe javljaju da se proizvodni zasadi kajsija, bresaka i nektarina nalaze u različitim fazama cvetanja, a u narednim danima se očekuje početak cvetanja i kod ostalog ranostasnog koštičavog voća.

Prvo startno prolećno prskanje voća, obavlja se najčešće krajem februara do početka marta.

Jesenje vreme je odlično za sadnju novih voćaka. Ovo uglavnom predstavlja značajan izdatak za gazdinstva, pa je važno izbeći eventualne greške.

Iz Prognozno-izveštajne službe naglašavaju da jesenji tretman koštičavog voća počinje tek pošto opadne 70 odsto lišća.

Kajsije su vrlo popularna vrsta voća koja je veoma zdrava. Osim toga, od kajsija se pravi i odlična rakija. Predstavljamo vam tri sorte koje su odlične za ovu namenu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета