Cvet ženska sreća: Spatifilum nosi tajnu simboliku…

Foto:wikipedia.org

Foto:wikipedia.org

Šta privlači sreću u dom, pa cvet ženska sreća – spatifilum nosi tajnu simboliku…Drugačije se naziva i ,,Mesečev cvet” , jer nudi prelepe bele cvetove.

Spatifilum je jedna od najpopularnijih sobnih biljaka, a mnogima je poznatija po nazivu ženska sreća. Za ovu biljku su povezana mnoga verovanja, a smatra se kao idealan poklon za nekoga ko želi da pronađe srodnu dušu ili kao dar za useljenja za novovenčani par. Prema narodnom verovanju ako slobodnoj devojci poklonite ovaj cvet sa iskrenom željom da ima sreće u ljubavi, veruje se da će pronaći životnog partnera čim se otvori prvi pupoljak.

Cvet ženska sreća koji su bračnom paru donirali bliski prijatelji pomoći će u osvežavanju odnosa, a ako cvet poklone roditelji, uskoro bi trebalo očekivati prinovu u porodici. Takođe, spatifilum može doneti pojačanu strast u dugoj vezi i obnavljanje bliskosti, a da bi biljka imala efekta par treba da stave u spavaćoj sobi.

Ukoliko sa ljubavlju gajite svoj spatifilum, zalivate ga, negujete i pružate mu nežnost i pažnju, on će vam podariti svoje raskošne cvetove! A veruje se da će Vam se sve želje ostvariti ako procveta! 

Pored sreće u ljubavi, veruje se da spatifilum donosi u Vaše domaćinstvo i novac i zdravlje. 

Prvi pupoljak na ovoj biljci je simbol sreće, pa donosi sreću celoj porodici, a miris cveća je simbol pozitivne energije. Važno je da biljku negujete i da ona bude zdrava, kako bi odnosi u domu bili dobri i da bi se rešili problemi. Smatra se i da miris spatifiluma donosi bračnu sreću i dugu ljubav.

Spatifilum prečišćava vazduh od raznih štetnih supstanci koje isparuju iz različitih hemikalija koje koristimo za dezinfekciju i čišćenje, poput:

Ugljen dioksid i formaldehid iz duvanskog dima
Benzen 
Ksilen
Toluen itd.
Spatifilum je sa punim pravom jedan od najboljih izbora sobnog cveća! Pored svoje lepote koja ispunjava svaki enterijer i lakog uzgoja, spatifilum Vam pomaže u borbi protiv svih štetnih materija iz vazduha i čuva Vaše zdravlje! 

Pri kupovini, držite je dalje od domašaja dece i kućnih ljubimaca, jer spada u blago otrovne biljke. 

Pravilna nega se ogleda u: 

Sadnja u adekvatnom zemljištu koje spatifilum voli i presađivanje na vreme
Obratiti pažnju na odgovarajuću količinu svetlosti i optimalne temperature koje mu  odgovaraju tokom leta i zime
Pravilno zalivanje i orošavanje
Obezbediti adekvatnu prehranu
Paziti na znake koje daje, a koji mogu ukazati na prisustvo bolesti
Pravilno razmnožavanje biljke
Uz sve ove korake dodajte puno ljubavi, kako bi Vaš spatifilum procvetao!

Cvet ženska sreća: Spatifilum nosi tajnu simboliku…

Komentari

Georgian Med News 2005 Oct; 127 50 3 online cialis

cialis with priligy In line with this mechanism, our study revealed Ib within the lysates of LSR cells treated with iota toxin and enhanced lysosome formation, demonstrating Ib internalization

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Polako ali sigurno nam se bliži Dan zaljubljenih, stoga počnite da planirate na vreme, šta je to što možete da poklonite voljenoj osobi.

Profesor Hans Hat sa Univerziteta Hajnrih Hajne u Dizeldorfu kaže da miris ove biljke na čoveka deluje slično kao sredstvo za smirenje Valijum, ali bez neprijatnih nuspojava

Lale su vrsta cveća iz porodice ljiljana. Krase ih najrazličitije boje, a Holandija je njihov najveći uzgajivač. U nastavku teksta pronađite savete kako da ih očuvate svežim 10 dana.

Sobne biljke za njih je bitna ljubav, nega, smeštaj, svetlost, da bi one bile zdrave i lepe biljke.

Ova biljka je poznata i po tome što ima jedan od najvećih cvetova na svetu, kao i po neprijatnom mirisu.

Bašte naših baka nam bude posebna sećanja. Nekada su se gajile vrste koje su bile jarkih boja i intenzivnog mirisa, dok danas uglavnom nailazimo na hibride koji gotovo i nemaju miris.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета