Stavite ŠIBICE u vaše saksije i gajenje biljaka postaće jednostavno i zabavno

Foto:Printscreen/youtube

Foto:Printscreen/youtube

Sobne biljke za njih je bitna ljubav, nega, smeštaj, svetlost, da bi one bile zdrave i lepe biljke.

Dešava se da biljka počinje da vene iz neobjašnjivih razloga. Tome mogu doprineti sitne štetočine, mušice, koje je teško uočiti golim okom.

Srećom, postoji jedan jednostavan trik koji omogućava da se brzo oslobodite sitnih mušica u saksijama. Za njegovu realizaciju biće potrebno samo nekoliko običnih šibica.

Stavite u svoje saksije nekoliko zrna šibica sa glavom na dole. Sumpor će rasterati sve štetočine. Osim toga pomoću šibica možete odrediti položaj biljaka u odnosu na strane sveta, što je posebno važno kada se radi o kaktusima i kamelijama, kojima opadaju pupoljci ako se prečesto okreću. Izuzetak čine paprati koje se ravnomernije razvijaju, ako se saksija povremeno okreće u pravcu kazaljke na satu.

Stavite ŠIBICE u vaše saksije i gajenje biljaka postaće jednostavno i zabavno

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Bašte naših baka nam bude posebna sećanja. Nekada su se gajile vrste koje su bile jarkih boja i intenzivnog mirisa, dok danas uglavnom nailazimo na hibride koji gotovo i nemaju miris.

Na većinu biljaka promena godišnjeg doba veoma utiče, ali uz primenu ovih saveta cveće će opstati.

Jesen je stigla, a sa njom i hladniji dani. Bez obzira na to, uz malo truda, vaša bašta ili balkon mogu obilovati cvećem različitih boja koje će ulepšati životni prostor.

U tekstu koji sledi govorimo o verbeni, prelepoj biljci raskošnih cvetova koja je takođe i lekovita. Vodi poreklo iz tropskih i sutropskih predela Južne Amerike, a Stari Rimljani, Egipćani i Kelti su je slavili kao svetu biljku.

Kreiranje svoje cvetne oaze, bilo da se radi o većem dvorištu ili cvetnom kutku zahteva malo planiranja i pripreme. Zato vam donosimo savete koji će vam pomoći da ovaj posao obavite lako i izbegnete greške koji mnogi prave.

Prednost ovog veselog cveće je to da može da se nosi sa jakim sunčevim svetlom i stoga može da obezbedi ceo prozor sa bojom.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета