Drugi krug zakupa državnih oranica u Šapcu, Šidu, Čajetini, Inđiji i Odžacima

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Prethodnih dana raspisani su javni oglasi za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u gradu Šapcu i opštinama Šid, Čajetina, Inđija i Odžaci.

Najviše zemljišta na raspolaganju za zakup u drugom krugu ostalo je u opštini Čajetina, oko 1800 ha, a sve jedinice javnih nadmetanja u ovom krugu oglašene su na period od 15 godina.

U Odžacima je u ponudi za zakup 735 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Period zakupa je 15 godina, osim za jedinice javnih nadmetanja broj 3, 54, 57, 58, 69 i 70 koje su oglašene na godinu dana.

U Šidu i Inđiji ostalo je nešto manje raspoloživog zemljišta, 476 ha u Šidu, odnosno 270 ha u Inđiji. Period zakupa je 15 godina za sve jedinice javnih nadmetanja, osim nadmetanja broj 217 i 218  u Šidu, kao i nadmetanja broj 91, 220, 312 i 516 u Inđiji, gde je period zakupa 30 godina.

Grad Šabac na raspolaganju ima još 307 ha u ponudi za zakup u drugom krugu. Sve jedinice javnih nadmetanja su oglašene na period zakupa od 15 godina.

Pravo učešća imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica, a jedini uslov je da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine. Prijava za nadmetanja se vrši putem aplikacije Digitalno javno nadmetanje, a rok za prijavu je 30. mart u Šidu i Šapcu, 31. mart u Čajetini, odnosno 5. april 2022. godine u Inđiji i Odžacima.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Drugi krug zakupa državnih oranica u Šapcu, Šidu, Čajetini, Inđiji i Odžacima

Komentari

triamterene, tolfenamic acid cialis online without Even if you use vaginal moisturizers every few days, it s best to use gel lubricant before and during sex

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Najskuplje poljoprivredno zemljište je u Južnobačkom okrugu, gde je hektar dostigao cenu od 31.900 evra, dok je najjeftinije u Južnoj i Istočnoj Srbiji, gde je hektar prodat za 300 evra.

Opština Ruma je 18.01.2023. godine raspisala oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini po uslovima prvog kruga nadmetanja.

Najskuplje poljoprivredno zemljište u Srbiji u 2021. godini prometovano je u opštini Žitište po ceni od 3,5 miliona evra za 303 hektara, navodi se u izveštaju Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

U Zrenjaninu je 30. marta objavljen je oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u dugom krugu javnih nadmetanja za područje grada, a ukupna površina koja je raspoloživa za davanje u zakup iznosi 7.783 hektara.

Najskuplja poljoprivredna zemljišta u četvrtom kvartalu 2021. godine bila su u Sremu, Južnoj Bačkoj , a pojedine parcele vrede i kao pola stana u Novom Sadu, na primer.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета