Bolesti krava: Kako je prepoznati i sprečiti

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Kako bi sprečili uginuće, jako je važno znati kako da prepoznati simptome bolesti.

,

Bolesti krava: Kako je prepoznati i sprečiti

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jedan turski farmer došao je na zanimljivu ideju kako da poveća mlečnost kod svojih krava, a eksperiment mu je bio u potpunosti uspešan.

Mlečna groznica je oboljenje krava koje se javlja u starosnoj dobi 5-10 godina. Grla koja su ranije imala ovu vrstu oboljenja mogu lakše ponovo da obole.

Novozelandski i nemački naučnici uspešno su obučili krave da mokre u posebnim prostorima, nadajući se da će to pomoći u smanjenju zagađenja vode i emisije gasova odgovornih za efekat staklene bašte.

Organska proizvodnja predstvalja globalni trend koji se sve više širi i dobija na značaju. Kada je u pitanju proizvodnja organskog mleka, vodeću poziciju u Evropi trenutno zauzima Nemačka.

Veoma teška situacija u mlečnom govedarstvu i stočarstvu generalno verovatno će u narednom periodu dovesti do toga da će samo jedan deo proizvođača u Srbiji uspeti da prebrodi ovakvu situaciju, dok će mnogi prestati da se bave ovim poslom.

Proizvodjači mleka u našoj zemlji su ocenili da najava o povećanju premije za mleko za tri dinara po litru, tj. sa sedam na deset dinara, neće zaustaviti rasprodaju krava jer se mleko prodaje za oko 37-38 dinara po litru, a prosečni troškovi proizvodnje su oko 56 dinara.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета