Савети за почетнике: Шта је важно знати о јарчевима?

Foto:Pixabay

Foto:Pixabay

Јарчеви имају посебан начин да расположе своје даме. Уз свој мирис и уринарне навике, они примењују и одређено понашање које може да вам изгледа чудно, поготово ако га никада до сада видели.

Пре него што почнемо о парењу, написаћемо пар реченица о мирису.

Како јарчеви расту, тако развијају свој карактеристичан мирис. Многи људи га не воле, други га не сматрају тако лошим, већ само кажу да је екстремно јак. Ипак, мирис неће бити толико јак у првој години али ће се његова јачина повећавати како јарац сазрева. Уколико је јарац заједно са козама његов мирис ће прећи на њих, а ако музете козе може да пређе и на млеко. Зато се не препоручује да држите јарца заједно са козама.

Своје чудно понашање јарчеви углавном испољавају за време парења, зато што су парење и доминација уско повезани. И коза и јарац могу да показују доминацију чак и над вама. Могу да вам се плазе, да чудно блебећу и да вас шутирају.

Када је јарац у овом "моду" за парење, он баш и не бира са којом врстом ће то да обави и врло лако може и вас да заскочи када не гледате. Можда делује смешно али је потенцијално врло опасна ситуација. Зато, опрезно близу јарчева у време парења.

Још једна необично понашање јарца за време парења може потпуно да вас шокира уколико са њим нисте упознати од раније, а то је – уринирање.

Како јарац улази у полну зрелост и почиње време парења (што је у јесен) почеће да уринира на своје предње ноге и њушку. Јарчеви имају неку врсту додатка на полном органу, који има улогу прскалице.

Јарац ће да прсне урин у своја уста и заврнуће руб уста како би мирис дошао до његовог даха који ће испустити ка козама. И то ће понављати врло често све док његове ноге, предњи део главе и брада не буду тотално прекривени слојевима урина, чији је мирис неодољиво привлачан за козе.
Када се време парења заврши (у зиму) јарац може, а и не мора да престане да уринира по себи.

У време парења, јарац ће вежбати своје сексуалне технике и на свом другару, а може да се деси да проба да вежба и на вама, ако нисте на опрезу. Он можда неће имати намеру да вас повреди али то може врло лако да се деси, зато би морали да будете екстремно пажљиви када сте у његовој близини.

Како јарац сазрева тако постаје све агресивнији и то је нормално. Чак и најслађи и најумиљатији мужјак може да вас с времена на време (обично у време парења) изазове, као и своје пратиоце.

Међутим, уколико показује константну агресију - то није добро. Јарац мора да зна или да буде научен да ви имате доминацију над њим, а не да је ситуација обрнута.

 Izvor: agromedija.rs

Савети за почетнике: Шта је важно знати о јарчевима?

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ovseno mleko veoma dobro utiče na zdravlje, jer smanjuje holesterol u organizmu a takođe je bogato i vlaknima.

Iako je kravlje mleko najzastupljenije i daleko više korišćeno od drugih vrsta, kozje mleko sadrži dragocene sastojke koji ljudima pomažu u ublažavanju problema sa stomakom i kod bronhitisa.

Kozje mleko i mlečni proizvodi veoma su zdravi i važni za adekvatno funkcionisanje organizma. Danas vam predstavljamo Murciano Granadina rasu koza koja je poreklom iz Španije.

Od početka pandemije koronavirusa potražnja za kozjim mlekom je skočila čak tri puta, jer se ovaj proizvod koristi i kao hrana, ali i kao lek. Ono je puno vitamina, izuzetno je zdravo i odlično za jačanje imuniteta.

Koze su plemenite životinje koje nam daju brojne zdrave proizvode. Većina ljudi koji se bave kozarstvom svoje životinje drži zajedno u staji, ali jednim neobičnim načinom držanja koza se zaista ostvaruju bolji rezultati, pa tako jedna koza može dati i 7 litara mleka dnevno.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета