Savetovanje pčelara podunavskog okruga 27 novembra u Smederevu

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Društvo pčelara Smederevo organizuje 27. novembra 2021. godine XII Savetovanje pčelara podunavskog okruga. Svečano otvaranje planirano je za 10 časova.

U 10.15 planirano je predavanje prof. dr. Mlađan Vladimira na temu stres, nestajanje pčela i nozemoza. U 12 sati Đorđe Mrkić govoriće o radovima na pčelinjaku tokom godine.

Biće održana i prodajna izložba lekova i opreme, a organizator priprema brošuru sa izabranim temama sa Savetovanja. 

Savetovanju će se održati u velikoj sali Opštine Smederevo uz poštovanje svih epidemijskih mera zaštite od širenja virusa Covid-19

Agroinfo.rs/agrosmart.net

 

Savetovanje pčelara podunavskog okruga 27 novembra u Smederevu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prošla sezona je za pčelare bila vrlo teška. Ponuda kvalitetnog meda na tržištu je bila mala, a pojavili su se i mnogi falsifikati ovog proizvoda po nižim cenama.

Uz podršku Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu, Naučni institut za Veterinarstvo "Novi Sad" u decembru će organizovati stručni seminar pod nazivom „Pretnje koje ugrožavaju opstanak medonosne pčele“.

Raspisani su oglasi za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u gradu Smederevu i opštinama Boljevcu, Žitorđi i Titelu.

Ova godina je bila vrlo loša za pčelarstvo, a prinosi livadskog, bagremovog i lipovog meda će biti za 70-75 odsto manji od prosečnog. Sve to utiče na formiranje cene ovog proizvoda.

U Tašmajdanskom parku je otvoren 47. Međunarodni sajam pčelarstva "Tašmajdan 2021" koji će trajati do 3 oktobra.

Iako je savremena dimilica deo pčelarskog pribora tek oko jednog veka, dim se od davnina koristio kao umirujuće sredstvo prilikom rada sa pčelama. U nastavku teksta saznajte zašto je korišćenje dima važno u pčelarstvu.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета