Prijavljivanje za subvencije za pčelare traje do petka

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Po košnici do 1.100 dinara

Pčelari do petka mogu da se prijave za subvencije po košnici, objavio je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS).

Iz SPOS-a podsećaju da shodno uredbi o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, ukupni podsticaji za ovu svrhu u 2024. godini iznose 1,15 milijardi dinara. Po košnici se dobija 1.000 dinara, osim u Topličkom, Jablaničkom i Pčinjskom upravnom okrugu, gde se dobija 1.100 dinara.

Prijavljivanje za subvencije za pčelare traje do petka

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Srbiji je u toku masovno uginuće pčela, do sada je stradalo više od 50 odsto društava, a uzrok je, verovatno, prošlogodišnja suša i nedostatak polena zbog čega su loše hranjene tokom perioda odgajanja „zimskih“ pčela, rekao je predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije Rodoljub Živadinović.

Izveštaji o masovnom uginuću pčela i praznim košnicama stižu iz skoro svih krajeva Srbije. Pomor je ponegde i sto odsto

Poljoprivredna inspekcija izvršila je od 1. januara ove godine ukupno 3.090 kontrola u kojima nije pronađeno nijedno fiktivno gazdinstvo, kažu u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Uprava za agrarna plaćanja obavestila je danas poljoprivredne proizvođače da je počela isplata dodatnih 10.000 dinara svima koji su ostvarili pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2024. godini, navedeno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije

Uprava za agrarna plaćanja danas je preporučila poljoprivrednim proizvođačima u Srbiji da pre podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava urade obnovu registracije za tekuću godinu.

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета