Garra Rufa ribice imaju regenerativno dejstvo na kožu

Foto: Wikipedia.org

Foto: Wikipedia.org

Garra Rufa je riba iz porodice Cyprinidae dugačke svega do 12 centimetara, a teže oko 8 grama. Ove ribice imaju jednu vrlo čudnu osobinu: hrane se površinskim slojem ljudske kože i pri tome ispuštaju enzime koji ublažavaju tegobe bolesnika sa psorijazom.

Ovo ponašanje je deo prirodnog instinkta ribice. Zbog povišene temperature vode ribicama se ubrzava rad metabolizma i javlja se potreba za hranom, a ljudska koža im služi kao dopuna nedostatka belančevina u organizmu. Mrtvi sloj kože je utklonjen i novi sloj kože je glatkiji i zdraviji. 

Garra rufa ribice nemaju zube, pa samim tim ne ujedaju i ne povređuju, već masiraju i na taj način uklanjaju tvrđi sloj kože sa stopala i šaka. Garra rufa je uspešna u pronalaženju nervnih završetaka, što pomaže u uspostavljanju balansa nervnog sistema, relaksacije čitavog tela i opšteg osećaja blagostanja.

Prilikom dodira sa našom kožom ispuštaju enzim ditranol koji je blagotvoran, a našu kožu pospešuje regeneraciju. Ovo ponašanje je deo prirodnog instikta ribice. Zato se tretman preporučuje kod obolelih od psorijaze, ekcema, dijabetičara, atletskog stopala, povećanog isušivanja kože, kao i kod zdravih, koji žele da neguju kožu. Važno je napomenuti da kontraindikacija nema i da su svi tretmani bezbedni. Pored toga ukljanjaju sve izumrle ćelije sa ljudske kože pritom ostavljajući zdravu kožu netaknutu. Savršene su sa pedikir, manikir i pilling celog tela. Prilikom tretmana one proizvode mikrovibracije i rade jedinstvenu mikro-akupunturalnu masažu, koja se ne može postići bilo kojom drugom metodom.

Izvor:beke.co.nz

Garra Rufa ribice imaju regenerativno dejstvo na kožu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema podacima Državne revizorske institucije, u Srbiji se najčešće falsifikuju med, kafa, sok, čokolada, rakija, crni hleb i sir, a s obzirom na to da su to osnovne životne namirnice koje se svakodnevno koriste, ova institucija je predložila usvajanje termina "prevare sa hranom" i usklađivanje sa postojećim zakonskim okvirom o zaštiti potrošača.

Profesor Erik Milston je otkrio neverovatne činjenice o tome ko finansira razne evropske studije

Kako bi izbegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stek.

Nije baš svaka vrsta ribe zdrava kao što većina misli. Neke su posebno rizične za trudnice, decu, ali i odrasle ljude.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета