Doručak koji nam narušava zdravlje: Ovas nikako ne bi trebalo da jedete u OVOJ kombinaciji

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Ovas je jedna od najzdravijih žitarica i mnogi koriste ovsenu kašu da bi na zdrav način započeli dan. Međutim, da li je to zaista tako?

Stručnjaci kažu da, iako je ovas jedna od najzdravijih žitarica, ovsena kaša može biti vrlo štetna po naš organizam i zdravlje, piše Glas javnosti.

Mnogi ljudi koji žele da na zdraviji način započnu dan, obezbede normalan rad creva ili skinu neki kilogram viška posežu za ovsenom kašom, odnosno fabričkim proizvodom koji se nikako ne preporučuje.

Naime, brze ovsene kaše se prave od ovsenih pahuljica koje su skuvane na pari i ponovo osušene, ali imaju i neki dodatak ukusu poput čokolade, cimeta ili voćne arome. Ovakvi fabrički proizvodi su najčešće puni šećera i soli, ali i drugih aditiva i boja.

Stručnjaci naglašavaju da ovsene kaše imaju visok glikemijski indeks, što je posebno zabrinjavajuće za dijabetičare, jer od njih nivo šećera u krvi brzo raste.

Da biste bili sigurni da zaista jedete zdrav obrok, napravite sami ovsenu kašu, koristite ovas, lan, čia seme, susam i brojne druge namirnice koje možete naći na meru u radnjama zdrave hrane. Sve to pomešajte sa jogurtom, po ukusu dodajte neko sveže voće i tako ćete biti sigurni da ćete uneti u organizam sva potrebna vlakna, vitamine i minerale.

Agroinfo.rs

Doručak koji nam narušava zdravlje: Ovas nikako ne bi trebalo da jedete u OVOJ kombinaciji

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sa hladnijim vremenom dolaze i prehlade, a ova tri sirupa koja se lako prave ća vam pomoći da se sa njom lakše izborite.

Prženu hranu lekari i nutricionisti ne preporučuju, ali postoji nekoliko trikova koje možete iskoristiti kako bi vaš obrok bio zdraviji.

Predstavljamo vam jednostavan napitak od samo dva sastojka koja već imate u svojoj kuhinji, a koji će vam pomoći da se za kratko vreme rešite cigareta.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета