NAJLEPŠA ZEMLJO MOJA: Otvoren konkurs za najbolje turističko selo u Srbiji

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela, pa se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, pozvala je sve lokalne samouprave, koje se identifikuju u oblasti razvoja ruralnog turizma, da se prijave na konkurs za izbor najboljeg turističkog sela Srbije u 2022. godini, navodi se na portalu tog Ministarstva. 

- Imajući u vidu da je godina iza nas bila veoma uspešna i da je Mokra Gora proglašena za jedno od najboljih sela, i ove godine nastojimo da svet prepozna atrakcije naših ruralnih destinacija koje na najbolji način oslikavaju autentičnost naše kulture - rekla je ministarka Matić, a prenseo b92.net.

Ovim konkursom podstiče se razvoj inovacija i preduzetništva, unapređuje turistički proizvod i način života zajednice i promocija prirodnih i kulturnih resursa sela u Srbiji, takođe je neglasila ministarka.

Konkurs je otvoren do 20. maja 2022. godine.

Agroinfo.rs

NAJLEPŠA ZEMLJO MOJA: Otvoren konkurs za najbolje turističko selo u Srbiji

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vredne ruke, traktor i parcela dobre zemlje odavno nisu garant za uspešnu poljoprivrednu proizvodnju.

Opalo lišće ispod drveća je vredan biološki materijal za pravljenje komposta. Ako je zaraženo, napraviće više štete nego koristi i treba ga ukloniti.

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Život jedne prosečne sredovečne žene koja nije u stalnom radnom odnosu u nekoj firmi, već samo domaćica u Srbiji. Znate li šta to znači? Ne, ne znaju svi! Znaju samo one žene koje tako žive!!

Međunarodna regata „Vode Vojvodine“ ove godine biće održana od 24. juna do 3. jula, 12. put, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav. Prijave za učešće otvorene su do 20. maja.

Konferencija o digitalnoj pismenosti i samozapošljavanju žena u ruralnim sredinama „Selo na klik“ biće održana 5. maja 2022. godine u Privrednoj komori Srbije sa početkom u 10 časova i okupiće oko 100 predstavnika ženskih udruženja iz cele Srbije.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета