Pregled cena žive stoke na stočnim pijacama i klanicama u Srbiji 01.09.2021

Foto: Pixabay free

Foto: Pixabay free

Cene tovnih bikova, cena teladi i tovne junadi

Na pijaci žive stoke u Užicu je došlo do pada prodajne cene tovnih bikova SM rase telesne mase preko 500 kilograma u odnosu na prethodnu sedmicu. Dominirao je iznos od 240 din/kg. U klanicama na području zlatiborskog regiona zabeležen je pad otkupne cene teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma na 470 din/kg. 

Na području šumadijskog regiona u klanicama je tokom protekle sedmice evidentiran pad otkupne cene teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma na dominantnih 400 din/kg i rast otkupne cene tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma na dominantnih 230 din/kg. Obim ponude i otkupljenih grla bio je prosečan. 

Na području pirotskog regiona u klanicama otkupne cene teladi telesne mase do 160 kilograma, tovnih bikova SM rase telesne mase preko 500 kilograma i krava za klanje bile su identične prošlonedeljnim u klanicama.

Cena prasadi  i tovnih svinja

Rast prodajne cene prasadi od 16 do 25 kilograma evidentiran je na stočnoj pijaci u Čačku. Dominirao je iznos od 230 din/kg. U klanicama na području Šapca i okolnih mesta evidentiran je rast otkupnih cena prasadi od 16 do 25 kilograma na 250 din/kg i tovnih svinja od 80 do 120 kilograma na 165 din/kg. Na pijaci žive stoke u Vranju došlo je do pada prodajne cene prasadi od 16 do 25 kilograma na 230 din/ kg.

Cena jagnjadi 

Na stočnoj pijaci u Kragujevcu bila suskuplja jagnjad, jer su se najčešće mogle pazariti za 250 din/kg. U ponudi je bilo preko stopedeset grla. U klanicama na području šumadijskog regiona došlo je do
rasta otkupnih cena jagnjadi u odnosu na prethodni period. Dominirao je iznos od 250 din/kg, a ponuda je bila dobra. 

Rast dominantne cene jagnjadi evidentiran je na stočnoj pijaci u Loznici nedelji za nama. Dominantna cena ove kategorije ovaca iznosila je 250 din/kg. Jagnjad su u proteklom periodu bila skuplja i na stočnoj pijaci u Užicu, pošto su se najčešće mogla pazariti za 250 din/kg.
U klanicama na području nišavskog region došlo je do pada otkupne cene jagnjadi na dominantnih 250 din/kg, uz prosečnu ponudu i otkup grla.

Agroinfo.rs

Pregled cena žive stoke na stočnim pijacama i klanicama u Srbiji 01.09.2021

Komentari

furosemide 40 mg buy online Sotornik I, Schuck IO, Stribina J 1969 Influence of diuretics on renal calcium excretion

The patient underwent laparoscopic surgery electively best generic cialis

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pogledajte kako su se kretale cene jagnjadi, prasadii kao i ostale cene žive stoke na pijacama u Srbiji.

Usled nepovoljnih uslova i loše poljoprivredne politike, stočari u Srbiji kažu da je moguće da će ovim povodom biti organizovan protest, jer su nezadovoljni čitavom situacijom.

Užice su zabeležile nižu cenu tovnih bikova, dok su u Požarevcu zabeležili nižu cenu teladi.

U proteklih sedam dana na stočnoj pijaci u Kragujevcu evidentiran je rast prodajne cene prasadi telesne mase do 15 kilograma.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета