Pečena paprika sa belim lukom i šargarepom

Foto:pixabay free

Foto:pixabay free

Predlažemo vam ovaj veoma ukusni i brz recept za zimnicu.

Sastojci:

- 5 kg paprike
- 2 kg šargarepe
- 1-3 glavice belog luka
- 3 vezice peršuna
- 1 čaša sirćeta
- Pola litre ulja
- Soli po ukusu
- 1 kašika šećera pasterizovati ili dodati 1 konzervans

Priprema:

Ispeći papriku u rerni na 200 sepeni. Okrećite je s cremena na vreme da se svuda jednako ispeče. Pečenu papriku staviti u cediljku i poklopiti da se ocedi I popari, kako bi se kasnije lakše ljuštila.

Za to vreme skuvati očišćenu šargarepu. Ohlađenu papriku oljuštiti I izbaciti semenke I peteljke. Iseckati papriku na trakice, a šargarepu na tanke kolutiće. U secku usitniti beli luk I peršun. U velikoj činiji izmešati sve povrće – papriku, šargarepu, beli luk i peršun. Sve lepo izmešati pa dodati sirće i ulje. Zatim dodati šećer i so po ukusu. Dodajte konzervans ako ne želite da pasterizujete salatu. Napunite tegle salatom.

Agroinfo.rs

Pečena paprika sa belim lukom i šargarepom

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Veoma brzo, ovaj prirodni antibiotik, sanira posekotine i sprečava infekciju.

Stanovnici Srbije ove jeseni ponovo imaju mnogo problema sa smrdibubama koje koriste svaki otvor na prozoru ili vratima da uđu u kuću.

U slučaju uboda, krpelja treba izvaditi iz kože što je pre moguće, kako bi se smanjila verovatnoća prenosa infekcije.

Od parike se pravi ono što svi najviše vole da jedu zimi, a to je ajvar. Ali, paprike mogu da se koriste na više načina.

Đumbir i beli luk kao najjači antioksidanti u jačanju imuniteta idealni su za hladne dane kada se treba odbraniti od svih virusa i bakterija.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета