UKUSAN, ZDRAV I HRANLJIV: Ovakav potaž od bundeve još niste probali, a ima jedan POSEBAN sastojak

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Bundeva je vrlo zdravo povrće, a jedan od najboljih načina da je pripremite je ukusni potaž. U nastavku pronađite recept, kao i male trikove da bude još bolji.

Potaž od bundeve se lako priprema, vrlo je ukusan i zdrav. Osim toga, kada se ohladi, može se čuvati u frižideru i po potrebi podgrevati, tako da imate obrok za narednih nekoliko dana.

Potrebni sastojci

* 500g bundeve

* jedan veći krompir

* 3 šargarepe

* jedna glavica luka

* dve kockice za supu

Priprema

Luk najpre izdinstajte na malo ulja ili masti, a potom dodajte ostalo povrće iseckano na kockice. Možete sve zaliti vodom, ali postoji jedan mali trik koji će potažu dati posebnu prirodnu aromu. 

U posebnu šerpicu zagrejte oko litar vode i u nju ubacite dve pileće kockice za supu da se rastope. Potom time prelijte povrće i ostavite da se krčka oko pola sata dok sve lepo ne omekša. Osim toga, ukoliko kuvate piletinu, tu vodu u kojoj ste meso kuvali upravo možete iskoristiti za ovu namenu.

Kada je povrće gotovo, prebacite ga u blender i lepo izmiksajte. Zajedno sa povrćem sipajte i tečnost u blender, ali pazite da vam potaž ne bude previše gust, niti previše redak. Tačnije, gustinu odredite sami, shodno svom ukusu.

Kada ste povrće izblendali, vratite ga u šerpu i šerpu ponovo stavite na šporet. Dodajte oko pola malog pakovanja pavlake za kuvanje i začine po ukusu poput mirođije, origana, bosiljka... Potaž nije potrebno soliti jer je voda u kojoj se povrće kuvalo bila dovoljno slana, ali svakako možete dosoliti ukoliko tako volite. Još ga malo prokuvajte i potaž je gotov!

Uživajte u ovom jednostavnom i vrlo zdravom obroku!

Prijatno!

Agroinfo.rs

UKUSAN, ZDRAV I HRANLJIV: Ovakav potaž od bundeve još niste probali, a ima jedan POSEBAN sastojak

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Namirnice koje nam se najčešće plasiraju kao izuzetno zdrave ne moraju nužno to biti. Upravo je to slučaj i sa braon pirinčem, koji ako se jede u velikim količinama može dovesti do kontaminacije toksinom koji se u njemu sadrži.

Zahvaljujući mastima i nezasićenim masnim kiselinama ona je mnogo korisna za mozak, kožu i kosu

Borovnice su toliko blagotvorne, da zaslužuju mesto u ishrani čak i kada su van sezone. Da biste uživali u njima tokom svih 12 meseci u godini, možete da zamrznete sveže ili da kupite već smrznute bez dodanih sastojaka

Dijeta koja je razvijena za regulisanje visokog pritiska, masnoće i šećera u krvi već godinama važi za jednu od najzdravijih i preporučuje se i ljudima koji jednostavno žele da smršaju bez velikih promena u načinu ishrane.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета