Zašto ne bi trebalo skidati koru sa sira

Foto:unsplash.com

Foto:unsplash.com

Ako imate naviku da skidate koru sa sira, radite pogrešnu stvar. Naime, stručnjaci ukazuju da je kora jestiva i da upravo ona siru daje ukus i teksturu.

To je kora koja se prirodno javlja tokom procesa pravljenja sira.
 
Kore kojih sireva su jestive?
Tehnički, gotovo sve kore su jestive, poručuju stručnjaci iz ove oblasti. Ipak, neke su bolje od drugih. Kore sireva bri i kamember su dobar primer za to, jer su pune ukusa. Bez kore, ti sirevi se jednostavno pretvaraju u želatinastu masu.
Zapravo, kod većine takvih sireva kora je ono što poboljšava njihov ukus. Proizvođači sira potapaju ih u posebnu salamuru, tako da se kora razvija paralelno sa divnim i posebnim ukusima.


 
Kore kojih sireva su dobre za kuvanje?
U pitanju su kore tvrdih sireva, poput parmezana, koje kuvari rado koriste prilikom pripreme supa i bujona.
Stoga, kada pripremate supu, čorbu ili bujon za rižoto, povrću jednostavno dodajte koru nekog tvrdog sira, pa ostavite da ključa najmanje dva sata. Nakon toga, preostalu koru jednostavno bacite.
Takođe, koru sira možete da tostirate na šporetu ili u rerni. Tako ćete dobiti divnu hrskavu koru koju možete da dodate salatama, potažima i drugim sličnim jelima.
Koru sira možete da koristite i da biste poboljšali ukus pojedinih namirnica, poput maslinovog ulja. Tvrda kora parmezana daće maslinovom ulju oštar ukus, koji će se savršeno slagati sa salatama.
Kora parmezana je, recimo, fantastična za pravljenje paradajz čorbe, samo u tom slučaju budite pažljivi prilikom dodavanja soli, da ne biste preterali, preneo je portal „Kliks“.

Zašto ne bi trebalo skidati koru sa sira

Komentari

Gram stain and cultures are useful for recurrent cases zithromax medicine After accounting for relevant confounders, drugs that had a published drug product monograph prior to the first generic entrant had 1

Meloxicam tablets are contraindicated for the treatment of peri operative pain in the setting of coronary artery bypass graft CABG surgery see Contraindications 4 penis on viagra

Maynard knaHszpQrrQGK 6 20 2022 best place to buy cialis online forum Those with recurrent pneumothorax or effusion outside pregnancy and those with poor baseline lung function are at greater risk during pregnancy

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jelo popara se spominje i u tradicionalnoj kuhinji Grka i nosi sličan naziv – Παπάρα, pripremaju ga i susedi Bugari i zovu ga isto kao mi, s tim što ga ponekad prave od svežeg hleba. Na prostoru Turske, poparu zovu tirit i to je za njih specijalitet narodne kuhinje.

Mnogi ljudi u svetu vole dobar komad sira, a svaka regija ima svoj način proizvodnje. Sir je mlečni proizvod koji je i univerzalan i svestran.

Navikli smo da slušamo o namirnicama koje su zamena za pravo meso, med, pa i mleko koje se može dobiti iz soje. Sada se govori o jednom novom načinu koji podrazumeva korišćenje gljiva u proizvodnji mlečnih proizvoda.

U Evropi Afrička šljiva se koristi od 18. veka kada počinje primena njene kore protiv tegoba i smetnji vezanih sa prostatom.

Ljubitelji sireva možda posle ovoga neće biti oduševljeni, a neke možda neće ni začuditi ovakva vrsta sira s obzirom na to da je ova namirnica dostupna u mnogim varijantama. Predstavljamo vam najopasniji sir na svetu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета