AP Vojvodina uručila ugovore: Blizu 60 miliona dinara proizvođačima vina, piva i rakije

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

- Sve veći broj vinarija konkuriše za ova sredstva za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije, a od pristiglih 56 prijava novac je dodeljen za 53 korisnika u iznosu od 56 miliona dinara, rekao je Božić i istakao da je u periodu od 2016. do 2022. godine Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu subvencionisao proizvodnju vina i rakije sa 275 miliona dinara.

Sekretar je naveo da je za subvencionisanje nabavke opreme za proizvodnju piva obezbeđeno sedam miliona dinara.

- Nažalost, odziv je bio mali. Pristiglo je sedam prijava, a sredstva u iznosu od nepunih četiri miliona dinara odobrena su za pet korisnika - rekao je Božić.

On je izneo podatak da danas dodeljena bespovratna sredstva po oba konkursa iznose 50 posto ukupne investicije. Međutim, ukoliko su nosioci investicije žene ili mlađi od 40 godina, iznos koji se subvencioniše povećava se za 10 posto.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

AP Vojvodina uručila ugovore: Blizu 60 miliona dinara proizvođačima vina, piva i rakije

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Opština Nova Crnja za potrebe subvencionisanja poljoprivrede je obezbedila 3 miliona dinara, dok će najviše sredstava (1,6 miliona dinara) biti izdvojeno za ratarstvo, dok je za voćarstvo i vinogradarstvo, povrtarstvo i cvećarstvo izdvojeno million dinara. Za unapređenje pčelarstva predviđeno je 400 hiljada dinara.

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu dodelio je 60 ugovora za sufinansirеnjе nabavkе oprеmе za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hеktara ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara.

Iz Javnog preduzeća "Vode Vojvodine" objavili su da je završen Konkurs za dobrovoljce koji su bili zainteresovani ra postanu ribočuvari - volonteri.

Od danas, 15. aprila, svi zainteresovani pčelari mogu podneti zahteve za ostvarivanje prava na subvencije, kažu iz Uprave za agrarna plaćanja.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета