AP Vojvodina uručila ugovore: Blizu 60 miliona dinara proizvođačima vina, piva i rakije

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

- Sve veći broj vinarija konkuriše za ova sredstva za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije, a od pristiglih 56 prijava novac je dodeljen za 53 korisnika u iznosu od 56 miliona dinara, rekao je Božić i istakao da je u periodu od 2016. do 2022. godine Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu subvencionisao proizvodnju vina i rakije sa 275 miliona dinara.

Sekretar je naveo da je za subvencionisanje nabavke opreme za proizvodnju piva obezbeđeno sedam miliona dinara.

- Nažalost, odziv je bio mali. Pristiglo je sedam prijava, a sredstva u iznosu od nepunih četiri miliona dinara odobrena su za pet korisnika - rekao je Božić.

On je izneo podatak da danas dodeljena bespovratna sredstva po oba konkursa iznose 50 posto ukupne investicije. Međutim, ukoliko su nosioci investicije žene ili mlađi od 40 godina, iznos koji se subvencioniše povećava se za 10 posto.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

AP Vojvodina uručila ugovore: Blizu 60 miliona dinara proizvođačima vina, piva i rakije

Komentari

Generating a wide range of alternative solutions buy cialis online us Allow elements to be moved using the mouse

cialis without a prescription 4 Chromatographic methods

Corneal verticillata is certainly considered an important hallmark of ocular manifestations related to Fabry finasteride 1 mg cheap buy

best place to buy finasteride A 72 year old white male presented with the report of experiencing two red lights shining into his eyes

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlasnici poljoprivrednih parcela koje se izdaju u zakup, posebno oni koji plaćaju zakup zemljišta, suočiće se s novim pravilima kako bi ostvarili pravo na državne subvencije.

Odležavanje, ili starenje destilata, podrazumeva najkraće vreme koje je potrebno da destilat ili gotova rakija odstoji pod određenim uslovima.

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, šef Kabineta predsednika Nenad Dolovac sastali su se danas sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, kako bi razgovarali o problemima koji i dalje tište poljoprivrednike, saopštilo je Udruženje za zaštitu poljoprivrednika Asocijacija 2022.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Uputstvo za podnošenje zahteva za subvencije, kao i tekst javnog poziva mogu se naći na sajtu Uprave za agrarna plaćanja

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета