BIP kupljen za duplo manje para nego što je prvobitno procenjeno

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Beogradska industrija piva (BIP), koja je u stečaju od 2016 godine, u julu je ponuđena na prodaju. Prvobitna procenjena vrednost je bila 4,17 milijardi dinara, a kupljena je za duplo manje novca, tj. za 2,09 milijardi.

Sporazum o zajedničkoj kupovini BIP-a potpisali su predstavnici kompanije Auto Čačak kao deo konzorcijuma sa nemačkom kompanijom DL Holding iz Hamburga.

Privredna Komora Srbije pozdravlja potpisivanje sporazuma o zajedničkoj kupovini Beogradske industrije piva (BIP) iz stečaja i dolazak još jednog stranog investitora u našu zemlju.

U kompaniji DL Holding ističu da su izuzetno zadovoljni što ulažu u tržište Srbije. 

– Radujemo se našoj prvoj investiciji u Srbiji zajedno sa lokalnim partnerom Auto Čačak. Naš partner će dalje razvijati lokacije BIP-a u Krnjači i Čačku, dok će DL Holdnig svojim iskustvom i investcijima doprineti da lokacija na Mostarskoj petlji u centru Beograda postane najsavremeniji biznis park u Evropi - ističu u ovoj kompaniji.

U DL Holdingu navode da je Srbija za njih vrlo privlačno tržište zbog jako dobrih ekonomskih rezultata koji su postignuti prethodnih godina i u vreme pandemije.

Po rečima predstavnika DL Holndiga, Srbija je danas jedna od najbrže rastućih ekonomija u Evropi.

– Paralelno sa ovim procesom, učinićemo sve na ponovnoj asfirmaciji brendova kompanije Beogradska industrija piva - navode u kompaniji DL Holding.

Kompanija DP Holing sa sedištem u Hambrugu osnovana je 1994. godine i investira u različite oblasti širom Evrope.

Agroinfo.rs/agronews.rs

BIP kupljen za duplo manje para nego što je prvobitno procenjeno

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Objekti nekadašnjih "PKB Voćarskih plantaža" u Boleču se urušavaju, a u prostorijama preduzeća koje je u stečaju od 2016. godine nagomilalo se smeće, i izgleda kao da ga obilaze samo psi lutalice, zabeležio je FoNetov reporter.

Uprava za agrarna plaćanja objavila je bodovnu listu zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje u okviru mere 1 u šestom javnom pozivu.

Fondacija Ana i Vlade Divac, grad Vranje i Regionalna razvojna agencija Pčinjskog okruga, uz tehničku podršku USAID projekta za konkurentnu privredu, raspisali su Кonkurs za dodelu sredstava poljoprivrednicima sa teritorije grada Vranja, radi unapređenja poljoprivredne proizvodnje.

Direktor Razvojne agencije Srbije, Radoš Gazdić izjavio je da su poljoprivreda, turizam i banjski turizam perspektivne oblasti za ulaganje, a da se gotovo 60 odsto novih investicija u Istočnoj Srbiji odnosi na autoindustriju.

Za uređenje kanalske mreže u Vojvodini ove godine predviđeno je ulaganje dodatnih 600 miliona dinara. Ova sredstva obezbeđena su kroz Program sufinansiranja radova u kom učestvuju Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, JVP „Vode Vojvodine“ i lokalne samouprave.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da se poslednjih godina sve više poljoprivrednika odlučuje na organsku proizvodnju i ističe da je u Srbiji pod organskom poljoprivrednom proizvodnjom oko 24.000 hektara zemlje

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета