Dobra saradnja Srbije i Izraela: Raste izvoz domaćih poljoprivrednih proizvoda u ovu zemlju

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović uputio je poziv novom izraelskom ministru poljoprivrede Odedu Foreru da poseti Srbiju za vreme Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. Dve zemlje beleže uspešnu saradnju u oblasti poljoprivrede koja će se nastaviti.

Ministru Nedimoviću je tokom sastanka, ambasador Izraela Jahel Vilan predstavio i novu agrarnu politiku njegove Vlade, posebno na temu uvoza proizvoda sa kojima Srbija može da pronađe svoje mesto na tom tržištu.

Podsećanja radi, naša zemlja beleži suficit u razmeni poljoprivrednih proizvoda sa Izraelom i to u vrednosti od 20 miliona dolara, pri čemu se u tu zemlju najviše izvoze jagnjad, proizvodi od pšenice, kao i bobičasto voće, poput maline i borovnice. Imajuću u vidu dosadašnji rast izvoza, takav trend se očekuje i u narednom periodu.

Agroinfo.rs/agrotv.net

Dobra saradnja Srbije i Izraela: Raste izvoz domaćih poljoprivrednih proizvoda u ovu zemlju

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zahlađenje sa kišom u odnosu na protekle dane ne bi trebalo da naudi ranim sortama voća, procvetalog usled toplog vremena krajem februara sve dok ne nastupi naglo snižavanje temperature ispod nule.

Vlasnici poljoprivrednih parcela koje se izdaju u zakup, posebno oni koji plaćaju zakup zemljišta, suočiće se s novim pravilima kako bi ostvarili pravo na državne subvencije.

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

Do sada je u 2.201 gazdinstvu u Srbiji potvrđeno 4.167 slučajeva afričke kuge kod domaćih svinja, od čega je 3.857 uginulo, a rebalansom budžeta Ministarstva poljoprivrede obezbeđeno je dodatnih 500 miliona dinara koje će služiti za sprečavanje te zarazne bolesti i nadoknadu štete vlasnicima bolesnih životinja.

Direktor Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede Srbije Nebojša Milosavljević izjavio je da trenutno ispravnost voća i povrća na tržištu kontrolišu 134 inspektora, ističući da je u planu zapošljavanje novih inspektora.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета