Grad Leskovac raspisao konkurs za dodelu sredstava za razvoj poljoprivrede ovog kraja

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Kao i prethodnih godina, grad Leskovac je preko Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede raspisao Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava. Konkurs je raspisan 20. septembra.

Dejan Ranđelović, predsednik Komisije za dodelu podsticajnih sredstava, pozvao je sve poljoprivredne proizvođače koji su uložili u novu opremu i mehanizaciju da se prijave.

– Konkurs je otvoren do utroška opredljenih sredstava, a najkasnije do 4. oktobra ove godine. Napomenuo bih da je ukupan budžet Fonda za razvoj poljoprivrede 30.000.000 dinara, sredstva su obezbeđena iz budžeta grada Leskovca, svu pomoć pružaju upošnjenici Odeljenja za privredu i poljoprivredu. Sve informacije mogu da se dobiju na telefon 016/216-961 i 016/245-307 – kazao je Ranđelović.

Mere za koje nosioci poljoprivrednih gazdinstava mogu da se prijave su:
– 101, odnosno Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, ukupan budžet je 28.100.000,00 dinara
– 301, odnosno za bušenje bunara dubine do 100 metara, prečnika 80 do 300mm, ukupan budžet je 600.000,00 dinara
– 402, odnosno za udruženja sa teritorije grada Leskovca koja imaju u planu učestvovanje ili organizovanje manifestacija, sajmova, izložbi. Ukupan budžet je 300.000,00 dinara

Zahtev će moći da podnesu sva registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije grada Leskovca koja su uložila u kupovinu nove opreme i mehanizacije za stočarsku, voćarsko-vinogradarsku, povrtarsku proizvodnju, za nabavku priključnih mašina za obradu zemljišta, opremu za pčelarstvo, podizanje zasada u voćarstvu. Maksimalni iznos koji poljoprivrednici mogu da ostvare za jednu šifru investicije iznosi 80.000,00 dinara, odnosno od 30-50% prihvatljivih troškova od kupovine opreme, bez obračunatog PDV-a, osim za podizanje zasada u voćarstvu 100.000,00 din.

Ukupno za meru 101, jedan poljoprivrednik može maksimalno da ostvari 160.000,00 dinara. Za bušenje bunara povraćaj je od 30-60% od prihvatljivih troškova, bez obračunatog PDV-a, maksimalno 120.000 dinara.

Da bi ostvarili prava na podsticajna sredstva za meru 101. za koju je prethodnih godina bilo najviše interesovanja neophodno je da poljoprivredni proizvođači dostave sledeću dokumentaciju:
– Zahtev, koji se dobija od Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede
– Kopija važeće lične karte nosioca poljoprivrednog gazdinstva
– Kopija potvrde o izvršenoj registraciji poljoprivrednih gazdinstava
– Kopija strukture biljne proizvodnje
– Kopija kartice namenskog računa
– Original fiskalnog isečka i računa otpremnice
– Kopija garantnog lista za kupljenu robu (ako podleže garanciji). Ako ne podleže garanciji, izjava da ne podleže obavezi izdavanja garantnog lista
– Uverenje o izmirenim dospelim poreskim obavezama prema gradu Leskovcu

Agroinfo.rs/agrotv.net

Grad Leskovac raspisao konkurs za dodelu sredstava za razvoj poljoprivrede ovog kraja

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Opština Nova Crnja za potrebe subvencionisanja poljoprivrede je obezbedila 3 miliona dinara, dok će najviše sredstava (1,6 miliona dinara) biti izdvojeno za ratarstvo, dok je za voćarstvo i vinogradarstvo, povrtarstvo i cvećarstvo izdvojeno million dinara. Za unapređenje pčelarstva predviđeno je 400 hiljada dinara.

Iz Javnog preduzeća "Vode Vojvodine" objavili su da je završen Konkurs za dobrovoljce koji su bili zainteresovani ra postanu ribočuvari - volonteri.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Od danas, 15. aprila, svi zainteresovani pčelari mogu podneti zahteve za ostvarivanje prava na subvencije, kažu iz Uprave za agrarna plaćanja.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета