Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Branislav Nedimović ministar poljoprivrede najavio je da će ovih dana biti potpisan protokol o izvozu srpskog kukuruza u Kinu.

Upravo danas smo od Kine dobili informaciju da ćemo ovih dana potpisati protokol o izvozu kukuruza u Kinu, koja je jedno od najvećih svetskih tržišta za kukuruz“, rekao je Nedimović danas u Skupštini.

Ministar je istakao da je uticaj poljoprivrede na BDP u 2020. bio takav da je uspeo da neutrališe puno problema koje smo imali usled korone.

Dodao je i da Srbija već tri godine ima neverovatan rast u poljoprivrednoj proizvodnji.

Izvor:agrosmart.net

Izvoz Srpskog kukuruza u Kinu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković sastala se sa ambasadorkom NR Kine u Republici Srbiji Čen Bo sa kojom je razgovarala o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u trgovini poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.

Zakomplikovan izvoz na rusko tržište, ali i veliki uvoz, tvrde leskovački povrtari, oborili su cenu kupusa.

U Srbiji je u 2022. godini zasejano 732.000 hektara pšenice, a prema rečima zvaničnika, imamo dovoljno hrane i za sebe i za izvoz.

Srbija je danas izvezla prve količine svežih jaja u Albaniju, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić danas će održati sastanak sa članovima vlade o robnim rezervama naše zemlje.

Nedavno su proizvođači u Poljskoj kada su u znak revolta ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede istovarili šlepere ovog voća UPOZORILI SU.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета