Javni konkurs AP Vojvodine za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu nove opreme u 2021. godini

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu objavio je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava privrednim društvima u Vojvodini za kupovinu nove opreme čija neto nabavna vrednost ne može biti niža od 4.000.000,00 dinara.

Predmet konkursa je kupovina nove opreme neophodne za realizaciju investicionog projekta, odnosno za početak, unapređenje ili povećanje obima proizvodnje čija neto nabavna vrednost ne može biti niža od 4.000.000,00 dinara, bez uračunatog PDV-a, zavisnih troškova nabavke, troškova montaže, puštanja u rad, troškova obuke za korišćenje, troškova carinjenja i drugih zavisnih troškova.

Opremom  za koju se konkuriše se ne smatraju transportna sredstva, a moguće je podneti zahtev za kupovinu mašina, odnosno sredstva za proizvodnju i obradu, proizvodnih linija i specijalizovanih alata i delova specijalizovanih mašina. Oprema za koju se odobravaju bespovratna sredstva mora biti nova.

Sredstva koja se odobravaju ne mogu biti manja od dva miliona niti veća od osam miliona dinara, odnosno maksimalni iznos ne može biti veći od 50 odsto neto vrednosti predmeta kupovine. Ukupan iznos sredstava koji se dodeljuje ovim konkursom je 263.267.000,00 dinara.

Rok za podnošenje prijava na konkurs teče od 23.09.2021. godine i traje zaključno sa 12.10.2021. godine, a konačnu odluku o dodeli bespovratnih sredstava doneće pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, uzimajući u obzir preporuke Skupštine društva Razvojne agencije Vojvodine.

Sve detalje u vezi sa konkursom i potrebnom dokumentacijom zainteresovani mogu pronaći OVDE.

Agroinfo.rs

Javni konkurs AP Vojvodine za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu nove opreme u 2021. godini

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Komisija za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Opštine Bela Crkva raspisala je Javni poziv za ostvarivanje prava korišćenja bez plaćanja naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Bela Crkva za 2023. godinu.

Privremeni organ opštine Kula usvojio je Pravilnik o dodeli sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvu na teritoriji opštine. Minimalan iznos bespovratnih sredstava je 5.000, a maksimalan 150.000 dinara.

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета