Kompanije ga izvozile na prevaru: Nakon vesti o korupciji cena fjučersa palminog ulja je skočila

Foto:unsplash.com

Foto:unsplash.com

ndonezija je, inače, najveći svetski izvoznik palminog ulja.

Kancelarija državnog tužioca Indonezije saopštila je imena tri kompanije koje su osumnjičene za korupciju.

Pomenute kompanije - Vilmar, Musim Mas i Permata Hidžau - navodno su prevarom dobile dozvole za izvoz palminog ulja u vreme kada je isporučivanje te robe van granica zemlje bilo ograničeno.

Indonezija je najveći svetski izvoznik palminog ulja, a njen udeo u globalnom izvozu je oko 60 odsto. Džakarta je prošle godine uvela strogu kontrolu izvoza, uključujući i tronedeljnu zabranu isporuka palminovog ulja, da bi se zadovoljila domaća potražnja za ovim proizvodom, čija je cena u Indoneziji tada dramatično skočila.

Cena fjučersa palminog ulja na Berzi Malezije je u reakciji na ovu vest porasla na 3.700 malajskih ringita, odnosno na 732,3 evra po toni, što je najviše u poslednjih mesec dana.

Agroinfo.rs/telegraf.rs

 

Kompanije ga izvozile na prevaru: Nakon vesti o korupciji cena fjučersa palminog ulja je skočila

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Direktor za hortikulturu Ministarstva poljoprivrede Indonezije, Prihasto Setianto i ministar poljoprivrede Srbije, Branislav Nedimović ustanovili su konkretne korake kako bi u najkraćem roku započela realizacija sporazuma o izvozu srpskih proizvoda na tržište od približno 300 miliona ljudi.

Indonezija je zainteresovana za uvoz naše pšenice, kukuruza, jabuka i mesa, a tim povodom se ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao sa ambasadorom Indonezije Mohamedom Čandra Vidje Judeom.

Iz Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) i Svetskog fonda za zaštitu prirode (WWF) ocenjuju da je sve sporno u vezi sa izmenama Zakona o vodama koje su u skupštinsku proceduru ušle po hitnom postupku, bez organizovanja javne rasprave u kojoj bi građani mogli da utiču na predlog zakona.

Šuma ušuškana u zalivu na ostrvu Papua u Indoneziji, vekovima je sveto mesto za meštanke koje ovde dolaze da love školjke i dele priče.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su oko 12 časova policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala priveli dve osobe: D.J.N. , pomoćnicu ministra poljoprivrede Republike Srbije za krivično delo primanje mita i fizičko lice D.Č. za krivično delo davanje mita

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета