Srbija se otvara ka tržištu od 300 miliona ljudi: Dogovoren izvoz domaćih proizvoda u Indoneziju

Foto: minpolj.gov.rs

Foto: minpolj.gov.rs

Direktor za hortikulturu Ministarstva poljoprivrede Indonezije, Prihasto Setianto i ministar poljoprivrede Srbije, Branislav Nedimović ustanovili su konkretne korake kako bi u najkraćem roku započela realizacija sporazuma o izvozu srpskih proizvoda na tržište od približno 300 miliona ljudi.

Ovim sporazumom najpre će biti rešen izvoz pšenice, kukuruza i jabuka, a potom i drugih srpskih proizvoda poput mesa i mesnih prerađevina.

Ministar Nedimović je istakao da je ovaj sporazum veoma bitan jer je u pitanju ulazak ključnih srpskih proizvoda na tržište od približno 300 miliona stanovnika, dok je za Indoneziju ovo prilika da svoje proizvode izveze na tržište Srbije, u prvom redu palmino ulje.

Agroinfo.rs

 

Srbija se otvara ka tržištu od 300 miliona ljudi: Dogovoren izvoz domaćih proizvoda u Indoneziju

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednici po obećanju ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića očekuju da mineralno đubrivo urea dobiju do 18. januara po dogovorenoj ceni od oko 80 dinara po kilogramu, inače će se organizovati protesti, najavio je predsednik Udruženja poljoprivrednika ”Stig“ Nedeljko Savić.

Sve je spremno za drugi krug licitacije državnog zemljišta u Pančevu gde je u ponudi 643 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

Prethodna godina za agrar je bila vrlo specifična. Pojedine kulture su slabije rađale zbog sušnog perioda, dok su druge beležile rekorde. Cene hrane su porasle, a zarada od prodaje na inostranom tržištu porasla.

Ove životinje aktivno učestvuju u poljoprivrednim radovima i potpomažu ih

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета