Kosidbiu na Rajcu posetilo više od 20.000 ljudi

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić otvorila je 51. ”Kosidbu na Rajcu”, apsolutno najveću manifestaciju ovog tipa na svetu i po broju kosača i po broju posetilaca, koja je i manifestacija međunarodnog karaktera.

Matić je poručila da treba da budemo ponosni na našu tradiciju, dodavši da ovakvi događaji zapravo čine naš identitet autentičnim i ono po čemu nas prepoznaju u svetu, a posećenost Kosidbe na Rajcu to danas potvrđuje.

Današnji turisti žele autentičan doživljaj i posebnu vrednost koju mi možemo da im ponudimo, rekla je ministarka i najavila da će resorno ministarstvo nastaviti da podržava ovakve manifestacije.

U periodu od 2015-2021. godine Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je za projekte razvoja turizma u opštini Ljig ukupno opredelilo 10.200.000 dinara, a za manifestaciju ,,Kosidba na Rajcu“ je u tom periodu opredeljeno ukupno 7.800.000 dinara.

Ovogodišnju kosidbu posetilo je preko 20.000 ljudi iz celog regiona, ali i iz udaljenih krajeva, poput Kanade.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Kosidbiu na Rajcu posetilo više od 20.000 ljudi

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svima koji Srbiju vole da istražuju na nešto drugačiji način, da pešače i planinare, preporučujemo da krenu putem srpske istorije i istraže predeo od planine Rudnik do Rajca.

Kosidba na Rajcu je međunarodna turistička manifestacija koja simbolično predstavlja mobu i svečani završetak košenja planinskih livada. Održava se tradicionalno, u julu, prve nedelje nakon Petrovdana. Ove godine 'Kosidba na Rajcu' će se održati 16-18. jula.

Iako je miloduh ili izop (Hyssopus officinalis) u našem narodu pomalo zaboravljen, ova lekovita biiljka ima više svojstava.

Sudanska trava je vredna krmna biljka, odlikuje se visokim prinosom krme koja je dobrog kvaliteta.Poseban značaj ima u ishrani svih preživara i konja, koristi se za, napasanje, ishranu u zelenom stanju, za spremanje senaže i silaže.

Италијански љуљ је пореклом из Јужне Европе. Гаји се на већим површинама у Европи, Азији, Јужној Америци, Аустралији и осталим деловима света. Одликује се високим приносом, квалитетном и укусном крмом.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета