Licitacija za 643 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta u Pančevu

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Sve je spremno za drugi krug licitacije državnog zemljišta u Pančevu gde je u ponudi 643 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

Vladislava Maksimović, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj najavila je danas da će formiranje rang liste za drugi krug licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta biti 28. januara.

U toku dana očekujemo saglasnost Uprave za poljoprivredno zemljište. Ono što znamo, biće ponuđeno 643 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta. Zemljišta ima u svim katastarskim opštinama. Period zakupa je na 15 godina. Kada je u pitanju cena, cena će biti identična kao i u prvom krugu. Ostala je nepromenjena. Jedina razlika od prvog kruga jeste, kada se u drugom krugu licitira, da mogu da učestvuju svi poljoprivrednici sa cele teritorije Republike Srbije, rekla je Maksimović.

Ukoliko Grad Pančevo danas dobije saglasnost, oglas će do kraja dana biti postavljen na sajt grada Pančeva i Uprave za poljoprivredno zemljište gde zainteresovani poljoprivrednici mogu da vide koja je to neophodna dokumentacija za učešće na licitaciji, koja će i ovaj put biti onlajn.

Ako danas dobijemo saglasnost, neki datum koji već znamo jeste da će ona trajati do 28. januara, kada imamo otvaranje. Rang lista se formira 28. januara i ide po vremenu prijave i po visini licitacije. Mi pozivamo sve poljoprivrednike da iskoriste ovu priliku, jer moram da napomenem, da od 16 hiljada hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, mi imamo svega 643 hektara koje očekujemo da stavimo pod ugovore. Mogu da iskoriste priliku za ovaj drugi krug, jer naravno prvi krug uvek ide tek na jesen, izjavila je Vladislava Maksimović.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Licitacija za 643 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta u Pančevu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Na području grada Pančeva ponuđeno je 643 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta koje će se uskoro naći u drugom krugu onlajn licitacije.

Poljoprivrednici po obećanju ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića očekuju da mineralno đubrivo urea dobiju do 18. januara po dogovorenoj ceni od oko 80 dinara po kilogramu, inače će se organizovati protesti, najavio je predsednik Udruženja poljoprivrednika ”Stig“ Nedeljko Savić.

Prethodna godina za agrar je bila vrlo specifična. Pojedine kulture su slabije rađale zbog sušnog perioda, dok su druge beležile rekorde. Cene hrane su porasle, a zarada od prodaje na inostranom tržištu porasla.

Ove životinje aktivno učestvuju u poljoprivrednim radovima i potpomažu ih

Ministarka trgovine Tatjana Matić prisustvovala je obeležavanju stogodišnjice osnivanja prve robne berze na ovim prostorima. Naime, novosadska Produktna berza osnovana je davne 1921. godine

Drugi krug javnih nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u gradovima Vranje i Valjevo, kao i u opštinama Surdulica, Ćićevac, Bojnik, Sokobanja i Sjenica, biće održan u predstojećem periodu.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета