Miran protest upozorenja zbog visokih cena goriva 3. septembra

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Protest „Upozorenje pre blokade – stop visokim cenama goriva“, koji organizuje udruženje Srpski ponos, biće održan u petak, 3. septembra u 17 časova, saopšteno je iz ove organizacije.

Miran protest upozorenja je reakcija na činjenicu da nadležno Ministarstvo rudarstva i energetike nije odgovorilo na dopis udruženja poslat 20. avgusta.

„Zahtevamo da se u roku od 30 dana od dana podnetog zahteva nadležnom ministarstvu, u ovom slučaju rudarstva i energetike, donese zakonska regulativa po kojoj će se umanjiti neosnovano visoka cena nafte i naftnih derivata“, navedeno je u dopisu ovog somborskog udruženja koji je ostao bez reakcije nadležnih.

„Svako naše delovanje i aktivnosti neće se završiti bilo kojim vidom nasilja i striktno ćemo voditi računa da se ni u kom slučaju ne ugrozi bilo ko. Politika u ovom protestu nema mesta i ne tiče se bilo kakve političke angažovanosti, političke partije ili političkog mešetara“, navodi se u saopštenju na koji su pozvani svi građani.

Dobro došli su svi, dodaje se, bez obzira na političku opredeljenost „jer u ovoj situaciji se svi zajedno borimo i zahtevamo smanjenje akciza radi nesmetanog daljnjeg življenja stanovnika Republike Srbije“.

Treba napomenuti da su cene goriva u Srbiji najveće u regionu.

Agroinfo.rs/danas.rs

Miran protest upozorenja zbog visokih cena goriva 3. septembra

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predsednik Sabora proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) Zoran Milićević najavio je u petak protest stočara i proizvođača mleka za 12. maj, u Beogradu ispred Predsedništva, sa zahtevom da sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovaraju o problemima u poljoprivredi.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije utvrdilo je najviše maloprodajne cene derivata nafte za period od 12. avgusta u 15 časova do 19. avgusta, takođe u 15 časova.

Udruženje poljoprivrednika „Stig“ u utorak 14. juna blokiraće saobraćaj na magistralnom putu između Požarevca i autoputa.

Zbog praznika, nove cene goriva su stigle danas i u narednih nedelju dana ostaju na istom nivou na kom su bile od 15. aprila, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Udruženja pijačnih prodavaca održalo je juče, 13. aprila, protest u Beogradu zbog najavljenog uvođenja fiskalnih kasa. Nakon okupljanja u devet časova kod Tržnog centra "Ušće", pijačni prodavci iz raznih krajeva Srbije, krenuli su u protestnu šetnju centrom Beograda.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета