Nadmetanje za zakup: Evo u kojim gradovima se nudi državno poljoprivredno zemljište

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Drugi krug javnih nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u gradovima Vranje i Valjevo, kao i u opštinama Surdulica, Ćićevac, Bojnik, Sokobanja i Sjenica, biće održan u predstojećem periodu.

Najviše zemljišta je u ponudi u opštini Surdulica, ukupno 2.825 hektara. Preovlađuju pašnjaci i livade u ukupnoj površini od 2.298 ha. Period zakupa je 15 godina za svih 1056 jedinica javnih nadmetanja.

I u Sjenici je u ponudi preko 2.000 hektara, tačnije 2.255 ha državnog zemljišta. Najviše je pašnjaka u ukupnoj površini od 1.515 ha i livada – 405 hektara. Period zakupa je 15 godina, a rok za prijavu na nadmetanje ističe 13.01.2022. u 14 časova.

U Sokobanji se nudi 2.238 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, raspoređenih u 3.183 jedinica javnih nadmetanja. Period zakupa je 15 godina, osim za javna nadmetanja u katastarskim opštinama Beli Potok, Žučkovac, Poružnica, Resnik, Sokobanja, Trgovište i Trubarevac, gde je u toku postupak komasacije, pa je period zakupa 1 godina.

Grad Vranje u drugom krugu nudi ukupno 1.189 hektara, od toga je 690 ha pašnjaka, 260 ha njiva i 210 ha livada. Period zakupa je 15 godina, osim za jedinice javnih nadmetanja broj 6 i 209, koje su oglašene za zakup na godinu dana.

U ostalim opštinama su u ponudi manje površine poljporivrednog zemljišta u državnoj svojini, i to u Bojniku 468 ha, Valjevu 360 ha, u Ćićevcu samo 75 ha.

Prijava za nadmetanja se vrši putem aplikacije Digitalno javno nadmetanje, a rok za prijavu je 5. januar 2022. godine u Vranju, Ćićevcu, Bojniku i Valjevu, odnosno 13. januar 2022. godine u Sjenici i Sokobanji.

S obzirom da je u pitanju drugi krug nadmetanja, jedini uslov za učešće na nadmetanju za sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače je registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine.

Agroinfo.rs/agrotv.net

Nadmetanje za zakup: Evo u kojim gradovima se nudi državno poljoprivredno zemljište

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Najskuplje poljoprivredno zemljište je u Južnobačkom okrugu, gde je hektar dostigao cenu od 31.900 evra, dok je najjeftinije u Južnoj i Istočnoj Srbiji, gde je hektar prodat za 300 evra.

Opština Ruma je 18.01.2023. godine raspisala oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini po uslovima prvog kruga nadmetanja.

U Zrenjaninu je 30. marta objavljen je oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u dugom krugu javnih nadmetanja za područje grada, a ukupna površina koja je raspoloživa za davanje u zakup iznosi 7.783 hektara.

Prethodnih dana raspisani su javni oglasi za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u gradu Šapcu i opštinama Šid, Čajetina, Inđija i Odžaci.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета