Nove investicije AP Vojvodine omogućiće navodnjavanje još 2.500 hektara oranica u ovom delu Srbije

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Poljoprivrednici iz Vojvodine, njih 707, potpisali su danas ugovore za nabavku opreme za navodnjavanje u ukupnoj vrednosti od 714 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta obezbeđeno 370 miliona dinara subvencija. Realizacijom tih investicija u Vojvodini će se navodnjavati još preko 2.500 hektara oranica.

Ugovore je poljoprivrednicima uručio resorni sekretar Čedomir Božić, koji je istakao da je konkursna linija za navodnjavanje najobimnija po iznosu novca koji je opredeljen, kao i po broju zainteresovanih korisnika.

– I ove godine su poljoprivrednici veoma zainteresovani za subvencije za navodnjavanje, o čemu govore 1132 prijave pristigle na konkurs, kazao je Božić i dodao da su 803 prijave bile validne, a da je novac dobilo 707 poljoprivrednih gazdinstava.

On je istako da će Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo nastojati da i naredne godine održi novo ulaganja u sisteme za navodnjavanje u Vojvodini.

Poljoprivrednici su, između ostalog, dobili  bespovratna sredstva za nabavku sistema „kap po kap“, zatim sistema za filtriranje i fertirigaciju, opremanje bunara, nabavku tifona, cisterni i pumpi za navodnjavanje, agregata za pokretanje pumpi, postavljanje cevovoda.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Nove investicije AP Vojvodine omogućiće navodnjavanje još 2.500 hektara oranica u ovom delu Srbije

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarstvo poljoprivrede je smanjilo naknadu za odvodnjavanje za ovu i ukinulo za sledeću godinu

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu dodelio je 60 ugovora za sufinansirеnjе nabavkе oprеmе za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hеktara ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета