Obim seče drveta prošle godine šest odsto manji nego 2019. godine

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Obim radova sprovedenih na seči drveta u Republici Srbiji u 2020, u odnosu na prethodnu godinu, smanjen je za 6%.

U Beogradskom regionu ostao je na nivou na kom je bio prethodne godine, u Regionu Vojvodine smanjen je za 2%, u Regionu Šumadije i Zapadne Srbije smanjen je za 6%, a u Regionu Južne i Istočne Srbije smanjen je za 7%.

Posečena zapremina drveta u 2020. godini ukupno iznosi oko 3,2 miliona m3. Najveći deo ove zapremine drveta, oko 1,6 miliona m3 (50%), upotrebljen je kao ogrevno drvo. Posečena (bruto) zapremina drveta u državnim šumama i van šuma iznosi oko 2,5 miliona m3, a u privatnim šumama i van šuma oko 706 000 m3.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Obim seče drveta prošle godine šest odsto manji nego 2019. godine

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije raspisalo je Javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2023. godini.

Šuma u blizini Chatilliona, malog mesta u Belgiji, je gotovo 70 godina bila dom napuštenim vintage automobilima.

Za strogi rezervat prirode proglašena je šuma Kalenić koja se nalazi između Juhora i Gledićkih planina. Na taj način postala je zaštićeno područje od izuzetnog značaja.

Judino uvo se mora koristiti u vrlo malim količinama, za razliku od drugih lekovitih gljiva. Dozvoljeno je 150 gr svežih ili 15 gr suvih nedeljno.

Drvo hrasta je fino, sjajno, kat kad nepravilne teksture, sa pojavom iskričavosti i ustalasanosti vlakanaca.

Svi borovi vole planine, ali interesantno je da u svom prirodnom staništu, planinski bor, može da raste i na impozantnih 2700 metara nadmorske visine, bukvalno na golim planinskim stenama.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета