ODLUKA DAN RANIJE: Ovo su nove cene goriva na srpskim pumpama

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Zbog praznika, nove cene goriva su stigle danas i u narednih nedelju dana ostaju na istom nivou na kom su bile od 15. aprila, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Prema najnovijoj odluci Ministarstva trgovine, Evro dizel i Evro premijum BMB 95 koštaće isto kao i u prehodnih nedelju dana – 196,3, odnosno 174,1 dinara po litru.

Vlada je mesec i nedelju dana donela novu uredbu kojom su uspostavljene nove cene goriva na benzinskim pumpama širom Srbije. Ona je bila ograničena do 11. aprila, ali je potom vlada produžila do 30. aprila.

Hoće li nakon 30. aprila, uredba koja ograničava cenu derivata biti produžena, ili će cenu goriva određivati tržište za sada nije poznato.

Prema saznanjima “Blica” u Nemanjinoj 11 se prave računice koja bi opcija donela jeftinije gorivo odnosno zaštitila standard građana ali da pri tom ne ugrozi i poslovanje naftnih kompanija.

Agroinfo.rs

ODLUKA DAN RANIJE: Ovo su nove cene goriva na srpskim pumpama

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Od 1. januara 2024. godine poljoprivrednici će točiti gorivo za svoju mehanizaciju po ceni koja će biti za 50 dinara niža od one koju na pumpama plaćaju građani.

Maksimalna cena evro dizela narednih sedam dana biće 216 dinara, a maksimalna cena benzina evro premijum BMB 95 - 174 dinara, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije utvrdilo je najviše maloprodajne cene derivata nafte za period od 12. avgusta u 15 časova do 19. avgusta, takođe u 15 časova.

Vlada Srbije će danas na sednici usvojiti novu uredbu o ograničavanju cene naftnih derivata, koja će biti identična postojećoj i važiće do 30.aprila, izjavila je Tanjugu ministarka trgovine Tatjana Matić.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета