Odstreljen srndać koji je napadao ljude kod Kruševca

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Večeras nešto posle 20.00, pronađeno je grlo srndaća koje su usmrtili članovi Lovočuvarske službe u ataru sela Pepeljevac kod Kruševca.

U Lovočuvarskom udruženju Kruševac navode da je srndać lociran u blizini reke Pepeljuše i u neposrednoj blizini mesta gde je napadao stanovništvo prethodnih dana, javljaju "Večernje novosti".

"Po nalogu veterinarskog inspektora odstreljena životinja će biti predata Veterinarskom institutu u Kraljevu radi daljih ispitivanja", rečeno je "Novostima" iz Lovočuvarskog udruženja Kruševac. 

Srndać je napao najmanje šest lica u okolini Kruševca.

Slučaj koji ne pamte ni lovci, događao se u poslednjih deset dana na teritoriji sela Pepeljevac kod Kruševca, a meštani su izjavili da je srndać upadao u dvorišta porodičnih kuća u zaseoku Bekčići, selima Cerova i Lukavac.

Agroinfo.rs

Odstreljen srndać koji je napadao ljude kod Kruševca

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Gradskoj upravi u Kruševcu održan je sastnak sa proizvođačima mleka, a raspravljalo se o aktuelnim temama u oblasti stočarstva, pre svega o otkupnoj ceni.

Poljoprivredni sajam, 13, po redu, održan je u Kruševcu u organizaciji Komisije za podsticanje razvoja poljoprivrede i Službe za poljoprivredu Grada Kruševca i Poljoprivredne savetodavne stručne službe Kruševac.

Izložba traktora, oldajtajmera i automobila održava se danas u porti Crkve Svetog Pantelejmona u Đunisu od 17 sati.

Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Odeljenjem za upravljanje IPARD programom i Upravom za agrarna plaćanja 10. avgusta 2021. godine sa početkom u 10:30 časova organizuje prezentacije izmene Pravilnika o IPARD podsticajima.

Zarazna bolest afrička kuga svinja dijagnostikovana je na jednom gazdinstvu u naseljenom mestu Globoder, potvrđeno je iz Odeljenja republičke veterinarske inspekcije u Kruševcu.

Ove ribe se tako nazivaju zato što su im peraje od kože poduprte koštanim ili rožnatim bodljicama („zrake”), za razliku od mesnatih peraja koje karakterišu klasu Sarcopterygii.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета