OLAKŠICA ZA OTKUPLJIVAČE MALINE Vlada omogućava reprogram kredita – odlaganje na 12 meseci

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Vlada Srbije donela je juče na predlog Ministarstva poloprivrede, šumarstva i vodoprivrede zaključak o davanju saglasnosti da se u vezi sa Odlukom Narodne banke Srbije o privremenim merama za banke u uslovima otežane poloprivredne proizvodnje, preduzmu mere da dužnici, odnosno lica koja se bave otkupom i skladištenjem voća, a kojima je omogućen reprogram kredita, ispune u potpunosti ugovorne obaveze prema poloprivrednim proizvođačima malina, ističe se u saopštenju Vlade.

Donošenje ovog zaklučka je predloženo u cilu ublažavanja posledica nastalih u sektoru malinarstva usled pada potražnje za malinom prenosi bizportal.rs.

U obrazloženju se navodi da zbog makroekonomskih pomeranja na svetskom tržištu, ekonomske krize, kao i smanjene potrošnje jagodastog voća, određene količine voća nisu prodate, ostale su uskladištene u hladnjačama, a proizvođači nisu isplaćeni za voće koje su predali otkuplivačima.

Ovom odlukom Vlada Republike Srbije pomaže hladnjačarima u odlaganju obaveza isplate kredita na 12 meseci kako bi izmirili dug iz prethodnog otkupa prema primarnim proizvođačima malina, zaključuje se u saopštenju.

OLAKŠICA ZA OTKUPLJIVAČE MALINE Vlada omogućava reprogram kredita – odlaganje na 12 meseci

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednici su u svojim zasadima, berba protiče bez protesta proizvođača "crvenog zlata", ali razlike u otkupnim cenama mogle bi srušiti sadašnji mir između seljaka i otkupljivača.

Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije proizvodjača malina i kupina u Srbiji izjavio je da je to voće u lošem stanju zbog stalnih promena vremena i da se očekuje cena od 600 do 800 dinara za kilogram.

Proizvođači malina se nadaju da će cena za kilogram ove godine biti najmanje 600 dinara, dok se očekuje da poskupe i dnevnice berača "crvenog zlata".

Stručnjaci smatraju da ovogodišnji rodni potencijal maline nažalost nije obećavajući, a usled toga i poskupljenja inputa, cena "crvenog zlata" može dodatno porasti.

Vlada Srbije je zabranila izvoz pšenice, kukuruza, brašna i ulja, a Privredna komora će predložiti uveđenje kvote kao rešenje koje će koristiti privredi, farmerima i državi, saopšteno je iz PKS.

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o ograničenju cena naftnih derivata evrodizel i evro premijum BMB 95 u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета