Otvoren poziv za zakup i korišćenje državnih oranica u Somboru

Foto:Pixabay.com

Foto:Pixabay.com

U toku su dva javna poziva za korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Grada Sombora za 2021. godinu

Javni poziv za ostvarivanje prava korišćenja bez plaćanja nadoknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Grada Sombora za 2021. godinu namenjen je obrazovnim ustanovama, visokoobratovnim ustanovama i pravnim licima u državnoj svojini koja su registrovana za poslove u oblasti šumarstva.

Javni poziv za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Grada Sombora za 2021. godinu namenjen je vlasnicima poljoprivredne infrastrukture i poljoprivrednicima koji se bave stočarstvom.

Za više informacija o Javnom pozivu za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini pogledajte ovde.

Zahtevi sa potrebnom dokumentacijom se podnose neposredno na pisarnici grada (šlter 10, 11 i 12) ili poštom, u zatvorenoj koverti, na adresu Gradska uprava grada Sombora, Uslužni centar Gradske uprave Grada Sombora-Trg cara Uroša br. 1, 25101 Sombor, sa naznakom Za Komisiju za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2021. godinu. Na poleđini koverte navodi se naziv/ime i prezime i adresa podnosioca zahteva.

Zahteve je potrebno dostaviti najkasnije do 31. oktobra 2020. godine.

Sve potrebne informacije možete dobiti na telefone 025/468-106, 468-163, ili lično u sobi 55 (prizemlje) Gradska uprava Grada Sombora, Trg cara Uroša br.1.

Izvor:agronews

Otvoren poziv za zakup i korišćenje državnih oranica u Somboru

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Komisija za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Opštine Bela Crkva raspisala je Javni poziv za ostvarivanje prava korišćenja bez plaćanja naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Bela Crkva za 2023. godinu.

U Srbiji je oko tri i po miliona hektara obradivog zemljišta koje se sve češće koristi za izgradnju industrijskih zona i stambenih kompleksa. Ova poražavajuća činjenica govori u prilog tome koliko ne vodimo računa o našem najvećem bogatstvu.

Gradska pivnica u Somboru ponuđena je na prodaju po početnoj ceni od 75 miliona dinara kroz stečaj firme Tepkos iz Čonoplje, objavio je danas stečajni upravnik, prenosi RTV.

Cene poljoprivrednog zemljišta u Srbiji prošle godine bile su za tri odsto više nego 2020. godine, a kako pokazuju podaci Republičkog geodetskog zavoda, rekordna cena neke njive ili oranice dostigla je skoro 41.000 evra za hektar.

Savet za poljoprivredu u Lazarevcu danas raspisao je 21. marta Javni poziv za dodelu sertifikovanog sadnog materijala voća i vinove loze, a svi zainteresovani Lazarevčani se mogu javiti u roku od 20 dana od objavljivanja poziva.

Treću godinu zaredom u Somboru se organizuje važna ekološka akcija prikupljanja ambalažnog pesticidnog otpada u organizaciji Poljoprivredne stručne službe Sombor (PSS) i grada Sombora.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета