Podnošenje zahteva za podsticaje za elektrifikaciju polja od 1.februara

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje podsticaja za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za elektrifikaciju polja u 2021. godini.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje podnosi se u periodu od 1. februara do 1. septembra 2021. godine.

Predmet podsticaja u skladu sa Pravilnikom i ovim Javnim pozivom jesu prihvatljivi troškovi investicije za elektrifikaciju polja, koji obuhvata prihvatljive troškove investicije za: nabavku kablova i ostale prateće opreme; pripremu terena i priključka na elektro mrežu.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to: fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva; preduzetnik; privredno društvo i zemljoradnička zadruga – koja ima najmanje pet članova zadruge koji su upisani u Registar kao nosioci ili članovi pet različitih komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu.

Podsticaji se utvrđuju u procentualnom iznosu od 90% vrednosti prihvatljive investicije.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari u 2021. godini je 800.000 dinara.

Podnošenje zahteva za podsticaje za elektrifikaciju polja od 1.februara

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Velimir Stanojević izjavio je na otvaranju 17. Zimskog seminara farmera da Ministarstvo poljoprivrede realizuje 40 vrsta podsticaja u okviru nacionalnih mera.

Osma sednica Odbora za praćenje sprovođenja IPARD II programa (IPARD II Odbor za praćenje), kojim predsedava ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, održaće se u petak, 11. juna 2021. godine, sa početkom u 11.00 časova u sali „Beograd”, Palata „Srbija“ u Beogradu.

Sekretarijat za privredu Grada Beograda objavio javne pozive za podelu podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva, stočarstva, ali i nabavku traktora i priključnih mašina.

Svim poljoprivrednicima, koji su prethodne godine dobili osnovne podsticaje po hektaru, u 2021. godini biće automatski isplaćen novac na račun, bez podnošenja zahteva i to već od 10. marta 2021saopštilo je ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pravo na zakup i korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini mogu ostvariti fizička i pravna lica koja su nosioci ili članovi registrovanih poljoprivrednih gazdinstava uz ispunjavanje dodatnih zakonskih uslova u zavisnosti od osnova zakupa i korišćenja za koji su zainteresovani.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета