Produžen rok za podnošnjenje prijava na prvi poziv za IPARD III: Evo do kada traje!

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća, povrća, žitarica i industrijskog bilja, grožđa, jaja i ribarstva

Rok za podnošenje prijava za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u izgradnju i opremanje objekata, kao i podizanje višegodišnjih proizvodnih i matičnih zasada, u okviru IPARD III programa, produžen je do 21. juna.

Kako je objavila je Uprava za agrarna plaćanja (UAP), prvi javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje prava na ove podsticaje raspisan je 23. februara ove godine i od tada je moguće prijavljivanje.

 Predmet ovog javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u izgradnju objekta, izgradnju objekta sa opremanjem tog objekta, podizanje novog ili obnavljanje postojećeg višegodišnjeg proizvodnog zasada voća, podizanje novog matičnog zasada viših fitosanitarnih kategorija sadnog materijala voća, kao i novog matičnog zasada viših fitosanitarnih kategorija sadnog materijala grožđa.

Investicije u nabavku opreme takođe mogu biti predmet ovog javnog poziva, ali samo u okviru investicije u izgradnju objekata, odnosno investicije u podizanje višegodišnjih proizvodnih i matičnih zasada.

Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća, povrća, žitarica i industrijskog bilja, grožđa, jaja i ribarstva.

Opredeljena sredstva po ovom pozivu su oko 4,8 milijardi dinara, a visina podsticaja iznosi od 60 odsto do 75 odsto prihvatljivih troškova investicije, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik, proizvođač sertifikovanih organskih proizvoda, da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području ili je investicija vezana za upravljanje otpadom i otpadnim vodama, kao i proizvodnju i skladištenje energije iz obnovljivih izvora.

Po jednom zahtevu, bez obzira na ukupnu vrednost predmetne investicije, korisnik može da ostvari pravo na IPARD podsticaje u iznosu od 20.000 do 1.000.000 evra.

 

Agroinfo.rs/T02S 

Produžen rok za podnošnjenje prijava na prvi poziv za IPARD III: Evo do kada traje!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zahtevi se podnose preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji.

U najnovijem izdanju publikacije ”IPARD na dlanu“ objavljeni su specifični kriterijumi IPARD III programa 2021-2027 koji se odnose na Meru 1 – Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Velimir Stanojević izjavio je na otvaranju 17. Zimskog seminara farmera da Ministarstvo poljoprivrede realizuje 40 vrsta podsticaja u okviru nacionalnih mera.

Osma sednica Odbora za praćenje sprovođenja IPARD II programa (IPARD II Odbor za praćenje), kojim predsedava ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, održaće se u petak, 11. juna 2021. godine, sa početkom u 11.00 časova u sali „Beograd”, Palata „Srbija“ u Beogradu.

IPARD III program donosi Meru 4 koja se odnosi na agro-ekološko-klimatske mere i mere organske proizvodnje, piše u novom izdanju online časopisa „Ipard na dlanu“.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета