Poziv Ministarstva životne sredine lokalnim samoupravama da prijave projekte za uklanjanje divljih deponija

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović uputila je poziv gradovima i opštinama da kandiduju projekte za prevenciju nelegalnog odlaganja i uklanjanje otpada, koje će Ministarstvo u ovoj godini sufinansirati sa 75 miliona dinara.

Vujović je navela da će sredstva biti dodeljena u maksimalnom iznosu od 80 odsto opravdanih troškova, a najmanje 20 odsto troškova snosiće grad ili opština, pri čemu će glavni kriterijumi za dodelu sredstava biti stepen opšteg uticaja i značaj projekta za životnu sredinu, kao i spremnost projekata.

Ona je ukazala na to da je rok za prijavu počeo da teče 7. juna, a trajaće do 22. juna ove godine, poručivši lokalnim samoupravama i gradskim opštinama koje imaju problem s divljim deponijama na svojoj teritoriji, da iskoriste priliku i prijave projekte kako bi dobile podršku države.

Prema njenim rečima, resorno ministarstvo je prvi put raspisalo ovakav konkurs, jer u Srbiji, na žalost, ima veliki broj divljih deponija, koje su često u blizini reka ili u gradskim zonama blizu naselja.

– Odlučni smo u nameri, da zajedno sa lokalnim samoupravama, rešavamo ovaj višedecenijski problem, a konkurs je prvi korak u tom smeru – naglasila je ona i dodala da su planirane i pojačane kontrole, kako jednom očišćene i revitalizovane lokacije, ne bi ponovo postajale deponije.

Tekst konkursa pronađite OVDE.

Obrazac prijave pronađite OVDE.

Agroinfo.rs/agrotv.net

Poziv Ministarstva životne sredine lokalnim samoupravama da prijave projekte za uklanjanje divljih deponija

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je da je Vlada Republike Srbije usvojila Program zaštite vazduha u Republici Srbiji za period od 2022. do 2030. godine sa Akcionim planom, kojim su definisane mere i aktivnosti koje će se sprovoditi u narednom periodu u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha.

Komisija za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Opštine Bela Crkva raspisala je Javni poziv za ostvarivanje prava korišćenja bez plaćanja naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Bela Crkva za 2023. godinu.

Savet za poljoprivredu u Lazarevcu danas raspisao je 21. marta Javni poziv za dodelu sertifikovanog sadnog materijala voća i vinove loze, a svi zainteresovani Lazarevčani se mogu javiti u roku od 20 dana od objavljivanja poziva.

Ministarstvo poljoprivrede sa Upravom agrarna plaćanja raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u sektoru proizvodnje vina u 2022. godini. Za ove namene je opredeljeno 41 milion dinara.

Grad Beograd 7. marta je raspisao pet javnih poziva za subvencije poljoprivrednim proizvođačima, a za te namene je opredeljeno oko dva miliona evra, odnosno 240 miliona dianara.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u sektoru proizvodnje jakih alkoholnih pića za 2022. godinu. raspisan je od Strane Ministarstva poljoprivrede - Uprave za agrarna plaćanja.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета