Proizvođači stoke i mleka najavili protest za 12. maj u Beogradu

Foto: pixabay.free

Foto: pixabay.free

Predsednik Sabora proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) Zoran Milićević najavio je u petak protest stočara i proizvođača mleka za 12. maj, u Beogradu ispred Predsedništva, sa zahtevom da sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovaraju o problemima u poljoprivredi.

On je za Betu rekao da razume veliku tugu zbog pogibije đaka u osnovnoj školi  „Vladislav Ribnikar“ i građana okolnih sela Mladenovca, ali da su se problemi u poljoprivredi nagomilali i da ne mogu da se dalje odlažu. 

„Razumemo tugu, ali stanje u poljoprivredi je neizdrživo i ako se ništa ne preduzme selo će postati najveći starački dom. Tražimo da se povećaju izdvajanja za poljoprivredu sa pet odsto budžeta na osam odsto i donesu strateške mere“, rekao je Milićević.

Dodao je da je cena kilograma žive vage prasića sa 300-400 dinara po kilogramu povećana na 500 – 600 dinara, a da ni to nije realna cena u odnosu na cene stočne hrane i da će to meso biti i skuplje jer ga nema pošto je stočni fond, lošom politikom prema poljoprivredi, uništen.

Dodao je da poljoprivrednici traže i da se ukine uvoz mleka, mesa, prerađevina i izvoz žitarica.

Proizvođači stoke i mleka najavili protest za 12. maj u Beogradu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Udruženje poljoprivrednika „Stig“ u utorak 14. juna blokiraće saobraćaj na magistralnom putu između Požarevca i autoputa.

Udruženja pijačnih prodavaca održalo je juče, 13. aprila, protest u Beogradu zbog najavljenog uvođenja fiskalnih kasa. Nakon okupljanja u devet časova kod Tržnog centra "Ušće", pijačni prodavci iz raznih krajeva Srbije, krenuli su u protestnu šetnju centrom Beograda.

Nezadovoljni uvođenjem elektronske fiskalizacije, pijačni prodavci su za sutra najavili protestni skup koji će početi ujutru u 9 časova, nakon čega će krenuti u šetnju.

Poljoprivrednici su prvi put ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću uputili poziv sa protesta koji je održan 11. februara, rekavši da oni neće dolaziti u Beograd, ali da očekuju da ih on poseti u Šapcu.

Protest Udruženja poljoprivrednika "Stig" koji je bio zakazan za danas, odložen je zbog toga što je MInistarstvo poljoprivrede ponudilo novu cenu od 750 evra za tonu, koliko su poljoprivrednici i tražili.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета