Prva specijalizovana konferencija za uzgajivače bobičastog voća

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Sutra, 6. oktobra 2021. godine biće otvorena prva specijalizovana konferencija namenjena uzgajivačima i izvoznicima svežeg bobičastog voća.

Prvi internacionlani skup „Berry Business Forum” otvoriće Velimir Stanojević, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Suzan Fric, direktorka misije USAID-a u Srbiji i Joost Reintjes, ambasador Kraljevine Holandije.

Događaj organizuje Agro Belgrade uz podršku USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu, Ministarstava poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ambasade Kraljevine Holandije.

Ovaj poslovni skup će skrenuti pažnju srpske javnosti i internacionalnih kupaca o potencijalu domaće proizvodnje bobičastog voća i na potrebu za integrisanjem na domaćem i međunarodnom tržištu.

Uz prisutvo srpskih i regionalnih uzgajivača, domaćih i međunarodnih stručanjaka, distrubutera i dobavljača modernih tehnologija, forum će biti odlična prilika za umrežavanje i razmenu znanja i iskustava predstavnika rastuće industrije bobičastog voća.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Prva specijalizovana konferencija za uzgajivače bobičastog voća

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlasnici poljoprivrednih parcela koje se izdaju u zakup, posebno oni koji plaćaju zakup zemljišta, suočiće se s novim pravilima kako bi ostvarili pravo na državne subvencije.

Do sada je u 2.201 gazdinstvu u Srbiji potvrđeno 4.167 slučajeva afričke kuge kod domaćih svinja, od čega je 3.857 uginulo, a rebalansom budžeta Ministarstva poljoprivrede obezbeđeno je dodatnih 500 miliona dinara koje će služiti za sprečavanje te zarazne bolesti i nadoknadu štete vlasnicima bolesnih životinja.

Direktor Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede Srbije Nebojša Milosavljević izjavio je da trenutno ispravnost voća i povrća na tržištu kontrolišu 134 inspektora, ističući da je u planu zapošljavanje novih inspektora.

Premija po litri predatog mleka je uvećana, za ovaj kvartal iznosi 19 dinara.

Predstavljen projekat Instituta za stočarstvo čiji je cilj očuvanje autohotonih vrsta koza i ovaca

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета