Rekordan prinos kineskog hibridnog pirinča koji rađa dva puta godišnje

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Kineska medijska grupa objavila je da je rod hibridne sorte pirinča koji rađa dva puta godišnje u Kini dostigao novi rekord.

Rod hibridnog pirinča koji se gaji u Kini je dostigao novi rekord od 1,6 tona po muu (oko 0,067 hektara). oborivši prošlogodišnji koji je iznosio 1,5 tona.

Kineski nacionalni centar za istraživanje i razvoj hibridnog pirinča, poznat i kao Istraživački centar za pirinač Hunan, objavio je rezultate procene sa probnog polja, prikazujući prinos pirinča u kasnoj sezoni 936,1 kilogram po muu. Ukupan prinos neobrađenog polja ove godine dostigao je 1,6 tona po muu.

Ovu sortu hibrida, sa dvostrukom žetvom u jednoj godini, razvio je tim pokojnog kineskog poznatog agronoma Juen Lungpinga u provinciji Hunan u Kini.

Ciklusi sadnje hibridnog pirinča kreću se od maja do kraja jula i od kraja jula do novembra.

Oboren je prošlogodišnji rekord i sada je Kina zemlja sa najvećim prinosom hibridnog pirinča na svetu.

Agroinfo.rs

Rekordan prinos kineskog hibridnog pirinča koji rađa dva puta godišnje

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Republička direkcija za robne rezerve oglasila je prikupljanje pismenih ponuda za razmenu belog i šarenog pasulja kao i belog glaziranog pirinča za odgovarajuću količinu pasulja i pirinča iz poslednjeg mogućeg roda, radi obnavljanja postojećih zaliha.

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković sastala se sa ambasadorkom NR Kine u Republici Srbiji Čen Bo sa kojom je razgovarala o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u trgovini poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.

Ukoliko niste znali,pored belog postoji i crni pirinač, a jedna legenda kaže da je u staroj Kini ova vrsta jela bila toliko dragocena da su smeli da je konzumiraju samo pripadnici kraljevske porodice.

Kina će obustaviti uvoz smrznute ribe iz Rusije na čijem pakovanju je otkrven koronavirus. Ovo nije prvi slučaj tog tipa.

Treba konzumirati pirinčanu vodu i olakšati život svom telu i umu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета