SAMO ŽELIMO NORMALAN ŽIVOT: Pijačni prodavci blokirali Beograd, Siniša Mali zakazao sastanak za subotu (FOTO)

Foto: Agroinfo.rs

Foto: Agroinfo.rs

Udruženja pijačnih prodavaca održalo je juče, 13. aprila, protest u Beogradu zbog najavljenog uvođenja fiskalnih kasa. Nakon okupljanja u devet časova kod Tržnog centra "Ušće", pijačni prodavci iz raznih krajeva Srbije, krenuli su u protestnu šetnju centrom Beograda.

Pijačni prodavci već su ranije protestovali istim povodom, a poslednji protest održan je 30. marta u centru Beograda, kod Predsedništva Srbije. Kako su i tada ukazali, eventualno uvođenje fiskalnih kasa, koje je najavljeno od prvog maja, praktično bi dovelo do gašenja pijaca, jer prodavci ne bi mogli da izdrže sve troškove i namete. Tim povodom, kako je istaknuto, predata je i peticija sa oko 16.000 potpisa kojom se traži da država odustane od fiskalizacije pijačnih tezgi. 

- Mi samo želimo da normalno živimo i da nastavimo da, kao i do sada, plaćamo sve obaveze prema državi. Ne želimo da radimo u rudniku - poručio je Srđan Praštalo iz udruženja pijačnih prodavaca Opstanak.

Za opstanak pijaca, Poslušajte glas naroda svog!, Muka nas je naterala, izvinite, Beograđani!, Ovo nije politički protest, ovo je skup naše muke!, Nismo siva ekonomija, mi plaćamo sve namete državi, Nekom majka, nekom maćeha: Advokati i taksisti bez fiskalnih kasa, pijačni prodavci traže isti status - neke su od poruka sa brojnih transparenata.

Prema nekim procenama, na protestu je bilo oko 2.000 ljudi, a ceo događaj je obezbeđivala policija.

Siniša Mali, ministar finansija zakazao je sastanak sa predstavnicima pijačnih prodavaca u subotu u devet ujutru, rekao je jedan od prodavaca ljudima koji su blokirali most Gazela, kod Mostarske petlje, ali oni traže da ih ministar primi danas.

Prodavci na pijacama su blokirali oba smera autoputa E-75 koji iz Beograda vodi prema Nišu, a stvorile su se gužve u oba smera.

- Ako u subotu bude negativan odgovor, u nedelju nastavljamo - navode oni.

Agroinfo.rs

 

SAMO ŽELIMO NORMALAN ŽIVOT: Pijačni prodavci blokirali Beograd, Siniša Mali zakazao sastanak za subotu (FOTO)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predsednik Sabora proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) Zoran Milićević najavio je u petak protest stočara i proizvođača mleka za 12. maj, u Beogradu ispred Predsedništva, sa zahtevom da sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovaraju o problemima u poljoprivredi.

Udruženje poljoprivrednika „Stig“ u utorak 14. juna blokiraće saobraćaj na magistralnom putu između Požarevca i autoputa.

Kada kupujete povrće i voće na pijaci, većina prodavaca će vas ubeđivati da su njihovi proizvodi 100 odsto organski, da su gajeni bez dodavanja hemikalija, pesticida i raznih štetnih sredstava.

Predstavnici pijačnih prodavaca sastali su se u Predsedništvu Srbije sa šefom države Aleksandrom Vučićem. Nakon razgovora saopštili su da fiskalne kase neće biti uvedene na pijacama od 1. maja kako je bilo najavljeno.

O problemima pijačnih prodavaca kojima je Siniša Mali "naredio" da moraju uvesti nove elektronske fisklane račune na svoje tezge, slušamo već par meseci unazad. A to evo šta i znači!?

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета