SEME KROMPIRA NAJVEROVATNIJE IZ HOLANDIJE ILI NEMAČKE

Foto:Pixabay.com

Foto:Pixabay.com

Kada na pijaci zatražite domaći ivanjički krompir, teško da ćete dobiti onaj stari domaći iz ovog kraja. On možda jeste iz Ivanjice, ali je njegovo seme najverovatnije iz Holandije ili Nemačke. Srbija je uvozom i krompira i semena iz inostranstva, genotipove domaćih sorti oterala u laboratorije. Proizvođači tvrde da bi kupovali i domaće seme, ali kontrolisano.

Izvor:agrodan.rs

SEME KROMPIRA NAJVEROVATNIJE IZ HOLANDIJE ILI NEMAČKE

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Biće parcela na kojima uopšte neće biti prinosa. Od dana setve do današnjeg dana krompir pliva u vodi.

Opština Nova Crnja za potrebe subvencionisanja poljoprivrede je obezbedila 3 miliona dinara, dok će najviše sredstava (1,6 miliona dinara) biti izdvojeno za ratarstvo, dok je za voćarstvo i vinogradarstvo, povrtarstvo i cvećarstvo izdvojeno million dinara. Za unapređenje pčelarstva predviđeno je 400 hiljada dinara.

Postoje biljne vrste koje treba saditi uz paradajz, koje pored njega dobro uspevaju i koje samom paradajzu pomažu da bude jači i ima bolje i ukusnije plodove. Takođe, postoje i one kulture koje nikako ne treba gajiti uz paradajz.

U Starom dvoru potpisan je sertifikat kojim je Beograd dobio autentičnu vrstu lala koje će nositi ime po prvoj ženi arhitekti u Srbiji, Jelisaveti Načić. Sertifikat su potpisali glavni urbanista Marko Stojčić, ambasador Holandije Jost Rajntajs i predstavnik projekta „Zeleni gradovi Srbije” Hans Buster.

Nedavno su proizvođači u Poljskoj kada su u znak revolta ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede istovarili šlepere ovog voća UPOZORILI SU.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета