Sojaprotein iz Bečeja dobija novog vlasnika

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Sojaprotein, jedan od najvećih i najznačajnijih prerađivača soje u Evropi dobija novog vlasnika.

Komisija za zaštitu konkurenicije dala je saglasnost da firma Archer Daniels Midland Europe iz Holandije (ADM) postane vlasnik beogradske Viktoria Grupe i njenog zavisnog društva bečejskog Sojaproteina.

U dokumentu objavljenom na sajtu Komisije navodi se da je ADM grupa prijavila je da je u 2020. godini ostvarila oko 52.691 miliona evra prihoda u svetu a da u Srbiji nema registrovanih firmi.

MK Grupa, Milija Babović i firma Apsara limited, prodali su 100 odsto Viktoria Grupe, a posredno je prodato i 89,2 odsto bečejskog Sojaproteina. MK Grupa pre prodaje posedovala je 67 odsto Viktoria grupe, dok su ostatak po pola imali Milija Babović i Apsara.

Sojaprotein, koja je preko prodaje svojih proizvoda prisutna u 65 država, pred prodaju je bila u vlasništvu Viktoria grupe sa 89,2 posto udela, dok je ostatak u vlasništvu Sliderule Trading Limiteda sa Kipra. Viktorija sa Sojaproteinom u 2020. godini ostvarila je 139,8 miliona evra prihoda u svetu, a na tržištu Srbije ostvareno je 46,1 milion evra.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Sojaprotein iz Bečeja dobija novog vlasnika

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ove godine je definitivno da kvalitet neće biti izvanredan, objašnjavaju stručnjaci

Dve nedelje pred kraj kalendarske godine na robno berzanskom tržištu beleži se povećan obim prometa. Svi primarni poljoprivredni proizvodi nastavili su negativan cenovni trend iz prethodne nedelje.

Na Produktnoj berzi, ove nedelje, zabeležen je rast cena svih primarnih poljoprivrednih proizvoda.

kompanije MK Group i Fintel Energija svečanom ceremonijom u Štolcu kod Kule zvanično su obeležile početak radova na izgradnji vetroparka ”Kula 2“.

Kompanije Fintel Energija i MK Group potpisivanjem memoranduma o razumevanju sa kineskom kompanijom zvanično su započele sa realizaciju zajedničkog projekta Agrosolar u Kuli.

Gradska pivnica u Somboru ponuđena je na prodaju po početnoj ceni od 75 miliona dinara kroz stečaj firme Tepkos iz Čonoplje, objavio je danas stečajni upravnik, prenosi RTV.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета