Topola stočarima daje po pet jagnjadi

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Opština Topola raspisala je javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu jagnjadi registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima.

Poziva nosioce gazdinstava da Odboru za poljoprivredu i razvoj sela podnesu zahtev za dodelu pet jagnjadi „virtemberg“.

Uz obrazac zahteva potrebno je da prilože potvrdu o aktivnom statusu poljoprivrednog gazdinstva, izvod iz registra poljoprivrednih gazdinstava o strukturi biljne proizvodnje, izvod iz registra poljoprivrednih gazdinstava o prijavljenom stočnom fondu, fotokopiju lične karte podnosioca zahteva.

Javni poziv je istaknut na oglasnoj tabli Opštinske uprave opštine Topola. Obrasci zahteva za dodelu jagnjadi mogu se preuzeti svakog radnog dana od 7,00 do 15,00 časova u Opštinskoj upravi opštine Topola-Odeljenje za budžet, finansije, privredu i društvene delatnosti, zgrada Lokalne poreske administracije, ul. Kraljice Marije br.1, kancelarija broj 1.

Rok za podnošenje zahteva je 11. decembar 2020. godine.

Jagnjad koju registrovanim stočarima daje Opština su potomci ranije dodeljene jagnjadi poljoprivrednim gazdinstvima.

Izvor:agrosmart.net

 

Topola stočarima daje po pet jagnjadi

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zahtevi se podnose preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji.

Poljoprivrednici u Srbiji će sledeće nedelje izaći na protest upozorenja, blokadom puteva na više mesta, ako država ne ponudi rešenja za probleme sa viškovima mleka i žitarica, izjavio je danas predsednik Udruženja odgajivača goveda u centralnoj Srbiji Milija Palamarević.

Više udruženja proizvođača mleka iz različitih delova Srbije, zatražilo je od Vlade Srbije, Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoporivredu i ministarke Jelene Tanasković, da hitno usvoje njihove zahteve i preduzmu mere za spasavanje domaćih farmi krava.

Stočari Mačvanskog okruga najavili su ponovo proteste jer, kako tvrde, neke mlekare su već najavile smanjenje otkupne cene mleka za pet do šest dinara, pa čak i odlaganje isplate prilikom otkupa.

U sredu popodne olujno nevreme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je delove opštine Topola kada je zasadima naneta velika šteta.

Trendu da Šumadija kao vinska regija postane sve poznatija na vinskoj mapi sveta najviše su doprineli vinari koji sve više ulažu u elaborate koji im donose zaštitu geografskog porekla.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета