Mečka kolje stoku u selu kod Ivanjice

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Žitelji sela pod planinom Mučanj ovih dana se žale da im jedna mečka pravi štetu, iznenada dolazi i kolje stoku na ispaši.

Kažu da je najpre jednom stočaru iz Brekova zaklala šest ovaca, a pre neki dan slična nevolja snašla je i domaćina Mirka Sićovića iz sela Preseka. Ispričao nam je Mirko da mu je mečka usred dana u livadi zaklala konja Cvetka, od koga je ostao raskomadan trup (mučnom fotografijom zaklanog konja to potvrđuje). U njegovom domaćinstvu ima i goveda i ovaca, ali je ona samo ovog konja napala.

– Cvetko je mlad rasni konj, štajerac, težak preko 350 kilograma. Tog dana kad je mečka naišla pasao je travu u ograđenoj livadi sa kobilom Cvetom, svojom majkom. Došavši tu kasnije zatekao sam groznu sliku: Cvetkovo telo na zemlji raskomadano, a kraj njega nepomično stoji Cveta. Ovu štetu napravila mi je mečka koja je, da bi ušla u tu livadu, probila električnu ogradu – kazuje Sićović i dodaje da je slučaj prijavio lovačkom udruženju, te da su iz Kraljeva dolazili iz inspekcije i napravili zapisnik. Domaćin se nada da će dobiti kakvu odštetu.

Izvor:glaszapadnesrbije.rs

Mečka kolje stoku u selu kod Ivanjice

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema pisanjima medija, od oko 200 traktora, koje u okviru državnog projekta subvencioniše Ministarstvo poljoprivrede posredstvom Svetske banke uz podršku Asocijacije malinara, Ivanjičanima je podeljeno svega 12, i to baš, pred izbore krajem marta.

Na Sretenje se sreću zima i leto, kaže narodno verovanje, a na ovaj dan mečka izlazi iz zimskog sna pokušavajući da ugleda svoju senku. Ukoliko se to desi, medved se vraća u svoju pećinu.

Ministarstvo poljoprivrede je proizvođačima iz Ivanjice obezbedilo podsticaje u vidu opreme koja će im biti od značaja, a sve sa ciljem da dalje nastave sa uspešnom proizvodnjom.

U popodnevnim časovima, 6. juna, jako nevreme praćeno kišom i gradom je pogodilo opštinu Ivanjica, a ispaljeno je 38 protivgradnih raketa čime se izbegla ogromna šteta. U pojedinim delovima, nažalost, grad je značajno oštetio malinu i druge useve.

Privatni zoo-vrt u Srbiji u kojem se mogu videti flamingosi, medvedi i retke ptice kojih nema ni u zemljama u okruženju pa jubitelji prirode ovde rado svraćaju.

Ivanjica je raspisala Javni konkurs za dodelu sredstava iz budžeta opštine za podsticanje projekata ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja za 2021. godinu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета