U toku pojačana kontrola traktora i njihovih vozača

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja, u narednom periodu sprovoditi pojačanu kontrolu traktora i vozača traktora u saobraćaju, a poseban akcenat biće na otkrivanju prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Od početka ove godine, na putevima u Srbiji dogodile su se 22 saobraćajne nezgode sa učešćem traktora, a analize pokazuju da su 18 nezgoda izazvali vozači traktora. U ovim saobraćajnim nezgodama poginula su četiri, a povređena 22 učesnika u saobraćaju.

S obzirom na to da je sezona poljoprivrednih radova počela i da se u narednom periodu očekuje povećan broj traktora na putevima, MUP apeluje na vozače traktora da blagovremeno otklone eventualne tehničke neispravnosti, posebno one koje se odnose na svetlosne uređaje i signalizaciju.

U slučaju da se u noćnim uslovima ili uslovima smanjene vidljivosti traktori ili radne mašine zateknu u saobraćaju bez ispravnih svetlosno-signalnih uređaja, saobraćajna policija će ih isključiti iz saobraćaja.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da traktori i radne mašine noću, kao i u uslovima smanjene vidljivosti, u saobraćaju na putu moraju imati uključeno žuto rotaciono ili trepćuće svetlo.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

U toku pojačana kontrola traktora i njihovih vozača

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Patricio Dei Tos e najavio i da je kompanija "Femo gas", koja se bavi bio-gasom iz poljoprivredne industrije, zainteresovana za ulaganja u srpsko tržište

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je spisak ovlašćenih organizacija za obavljanje poslova kontrole i sertifikacije u organskoj proizvodnji za 2023. godinu.

Svi traktori stariji od 10 godina koji nemaju potrebnu dokumentaciju ipak će moći da se registruju uz dva svedoka.

Pivo napravljeno od graška i kiselog kupusa prodaje se i pije na Islandu! Več zamišljamo kakav je to ukus! Na islandu već vlada velika potražnja za ovim pivom!

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede objavila je danas javni poziv za nabavku novog traktora u okviru IPARD programa. Reč je o sedmom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekata za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović saopštio je danas da će ovo ministarstvo biti nosilac aktivnosti u vezi sa dodelom subvencija za nabavku i ugradnju univerzalnog zaštitnog rama za traktore kako bi se dodatno povećala bezbednost vozača traktora i svih učesnika u saobraćaju.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета