Verujete li da od ispitane dece u Velikoj Britaniji četvrtina NIKADA nije PROBALA JABUKU a za BANANU nije ni čula

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

U studiji koja je obuhvatila 1.000 dece uzrasta od 6 do 11 godina, mnoga deca ne znaju mnogo o tome odakle potiču voće i povrće, a neka deca nisu ni probala!

Stotine britanske dece u životu nisu pojeli jabuku, odnosno četvrtina ispitanika, a petina nikada nije čula za bananu. Jedna trećina veruje da voće i povrće jednostavno dolazi iz supermarketa, dok 11% njih veruje da je proizvedeno u fabrici.

Ostalo voće za koje nisu čuli:  jagode (21 odsto), limun (27 odsto), dok 31 odsto pomorandže nikada nije jelo. Istragu su sproveli tehnologija hlađenja "Beko" i "Harvest Frest Fridge".

Studija je otkrila da 32 odsto dece misli da su voće i povrće iz druge zemlje, svako deseto veruje da nijedno od njih nije uzgajano u Velikoj Britaniji, prenosi Tanjug.

Kada je reč o povrću, mnoga deca nisu čula: kukuruz šećerac (29 odsto), karfiol (33 odsto) i šargarepu (25 odsto).

Neki nikada nisu probali brokulu (36 procenata), grašak (34 procenta) i krompir (29 procenata).

 

Agroinfo.rs

Verujete li da od ispitane dece u Velikoj Britaniji četvrtina NIKADA nije PROBALA JABUKU a za BANANU nije ni čula

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zahlađenje sa kišom u odnosu na protekle dane ne bi trebalo da naudi ranim sortama voća, procvetalog usled toplog vremena krajem februara sve dok ne nastupi naglo snižavanje temperature ispod nule.

Borovnice su toliko blagotvorne, da zaslužuju mesto u ishrani čak i kada su van sezone. Da biste uživali u njima tokom svih 12 meseci u godini, možete da zamrznete sveže ili da kupite već smrznute bez dodanih sastojaka

Nova studija istraživala je navike dece kada je ishrana u pitanju i pokazala da neke namirnice utiču na razvoj mozga i bolje rezultate u školi.

Po proizvodnji maline Srbija je u 2022. godini ostvarila treće mesto na globalnom nivou, odmah iza Rusije i Meksika.

Pоčеtак šкоlsке gоdinе dеci, pоrеd šкоlsкih оbаvеzа, dоnоsi i prоmеnu u nаčinu ishrаnе, оdnоsnо prоmеnu u rаspоrеdu оbrока.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета